درمان کمبود آهن و مس در طب سنتی
آهن شیمیایی برای بدن خطرناک است.
امروزه یکی از شایعترین مشکلات بهویژه در میان کودکان، زنان باردار و دختران، مشکل کمخونی است.
به اعتقاد طب سنتی، نسیم خنک (هوای پر اکسیژن) مرکب روح حیوانی است که به تمام اعضا میرود یعنی اکسیژن باید به تمام سلولها برسد تا تمام اعضا دارای روح حیوانی باشند و کسی که کمخونی دارد اغلب عضلاتش درد میکند و زود خسته میشود که علت آن فقر آهن است.
چون اکسیژن که به آهن یعنی جز هِمِ هموگلوبین میچسبد و به سلول داخل میشود به دلیل کمبود آهن دیگر نسیم خنک (هوای اکسیژندار) به اعضا نمیرسد و در واقع روح حیوانی وارد آنها نمیشود و دایماً احساس خستگی میکنند.
علایم کمخونی
افراد کم خون، زود خسته میشوند، تپش قلب میگیرند، رنگشان پریده، کم اشتها هستند، کم حوصلهاند، برخی مواقع بعد از فعالیتها سر درد میگیرند و در حالت شدت کمخونی، ناخنهای قاشقی پیدا میکنند. (وسط ناخن داخل میرود و گود میشود) اما شایعترین علامت، ضعف و خستگی زودرس است.
درمان کم خونی
در طب امروزی درمان کم خونی غالباً با قرصهای شیمیایی حاوی مولکول آهن است که اگر چه مختصری هم مفید واقع شوند، اما دارای عوارض زیادی هستند و بسیاری از افراد اصلاً نمیتوانند خوردن آن را تحمل کنند.
در منابع طب سنتی آمده که افراد کمخون باید برنامه و درمانی برای خونسازی برای خود بگذارند و توصیه میشود روزانه آب آهنتاب میل کنند، سیب رنده شده را داخل ترکیب عرق بیدمشک و گلاب ریخته و بخورند (در ظرف چینی باشد بهتر است)، گوشت قرمز و جگر به خصوص جگر شتر مصرف کنند.