به کودکان یاد دهید چگونه به طور قاطع نه بگویند
11 مهارت کاربردی برای آموزش نه گفتن به کودکان
آموزش مهارت نه گفتن به کودکان، یک سرمایهگذاری مهم برای آینده آنها است. مهارت نه گفتن به آنها کمک میکند تا از آسیب دیدن در برابر فشارهای دیگران از خود محافظت کنند، سلامت روان خود را حفظ کنند و عزت نفس خود را تقویت کنند.
بارها پیش میآید که کودکان، در نه گفتن به درخواستها یا پیشنهادات اشتباه، غیرقانونی و ناخوشایند دیگران دچار مشکل میشوند. اگر شما آموزش نه گفتن به کودکان را ندانید، ممکن است کودک شما قربانی درخواست های افراد ضداجتماعی شده و خود و دیگران را در دردسر بزرگی بیندازند. برای نجات کودکانمان از این وضعیت، باید مهارت نه گفتن در کودکان را یه ایشان بیاموزیم.
↩ کودکان ممکن است در معرض درخواستها یا پیشنهاداتی قرار بگیرند که برای آنها مضر یا خطرناک است. به عنوان مثال، یک کودک ممکن است از سوی یک فرد غریبه مورد آزار و اذیت قرار بگیرد، یا ممکن است از سوی همکلاسیهای خود مجبور به انجام کاری شود که دوست ندارد.
مهارت نه گفتن به کودکان کمک میکند تا در برابر این درخواستها مقاومت کنند و از آسیب دیدن خود جلوگیری کنند. همچنین فعالیت هایی از قبیل بازی برای مهارت نه گفتن می تواند در تقویت نه گفتن کودکان بسیار مفید باشد.
↩ در این مقاله روانشناسان مرکز مشاوره کودک آویژه به شما کمک می کنند تا نحوه آموزش مهارت های «نه» گفتن را به کودکان بیاموزید. زیرا زمانی که کودکان میتوانند به درخواستهای دیگران “نه” بگویند، احساس قدرت و کنترل بیشتری میکنند. این امر به تقویت عزت نفس آنها کمک میکند. پس درنتیجه تا انتها با ما همراه باشید.
11 نکته مهم برای آموزش مهارت نه گفتن به کودکان
گزینههای جایگزین را ارائه دهید:
یکی از مهمترین نکات برای آموزش مهارت نه گفتن به کودکان، ارائه گزینههای جایگزین به آنها است. این کار به کودکان کمک میکند تا درک کنند که همیشه دو گزینه برای انتخاب وجود دارد: گزینهای که میخواهند انتخاب کنند و گزینهای که نمیخواهند انتخاب کنند.
برای مثال:
میتوانید از کودکان بپرسید که آیا دوست دارند حقیقت را بگویند یا دروغ بگویند. این کار به آنها کمک میکند تا درک کنند که دو گزینه برای انتخاب وجود دارد: گزینهای که درست است و گزینهای که غلط است.
همچنین میتوانید از کودکان بپرسید که آیا دوست دارند قوانین را رعایت کنند یا آنها را بشکنند. این کار به آنها کمک میکند تا درک کنند که دو گزینه برای انتخاب وجود دارد: گزینهای که قابل قبول است و گزینهای که قابل قبول نیست.
با ارائه گزینههای جایگزین به کودکان، به آنها کمک میکنید تا در مورد خواستههای خود فکر کنند و تصمیمگیری کنند. این کار به آنها کمک میکند تا در برابر فشار دیگران مقاومت کنند و بر روی خواستههای خود پافشاری کنند.
برای پیشگری از تحقیر شدن کودکتان و اطلاع از عوارض جبران ناپذیر تحقیر او مقاله رو به رو را بخوانید: انواع تحقیر کودکان
نه گفتن را ارزشمند جلوه دهید:
مرکز مشاوره خانواده آویژه
https://psychology.avije.org/child-counseling/how-to-say-no/
با مشاوره روانشناسی آویژه همراه باشید
https://psychology.avije.org/
#آموزش_نه_گفتن_به_کودکان #مشاوره_روانشناسی_آویژه #مشاوره_زناشویی #مشاوره_کودک #مشاوره_خانواده #افسردگی #وسواس #تربیت_کودک #مشاوره_نوجوان #مشاوره_ازدواج #رابطه_عاطفی