امام صادق صلوات الله علیه وآله وسلم شنيدم كه فرمودند:
النَّاسُ کُلُّهُمْ یَعِیشُونَ فِی فَضْلِ مَظْلِمَتِنَا إِلَّا أَنَّا أَحْلَلْنَا شِیعَتَنَا مِنْ ذَلِکَ.????
همه مردم در فضل مظلمت(دادخواهی) ما زندگى میكنند مگر اينكه ما شيعيانمان را از آنچه در دستشان هست حلال كرديم.????علل الشرائع / ج2
بعنوان مثال: اگر شما 100هزار تومن داشته باشید و من از شما اینهارو بدزدم و به مردم انفاق کنم شما میگید ای مردم این پول منه که این دزدیده و داره بشما انفاق و کمک میکنه ، راضی نیستم از این پول ها چیزی بخورید فقط به مقدار ضرورتتون.
????در روایتی هم داریم که دنیا در نزد مؤمن مانند مردار است و حالش حالت اضطرار است یعنی خوردن مردار حرام است و هر مؤمنی به اندازه اضطرار از اون مردار استفاده میکنه تا زنده بمونه و نمیره.(اینجاست که امام صادق علیه السّلام فرمودند به اندازه نیازتون راضی هستم استفاده کنید.
????همچنین در روایتی دیگر داریم که طالب علم (علم اهل بیت)برایش فرقی نمیکند که با چه چیزی شکم خود را سیر میکند و با چه چیزی عورت خود را بپوشاند.????میزان الحکمة
عن سیدنا رسول الله الأکرم صلوات الله وسلامه علیه وآله قَالَ: العُلَماءُ كُلُّهُم هَلْكى إلاّ العامِلينَ ، و العامِلونَ كُلُّهُم هَلْكى إلاّ المُخْلِصينَ، و المُخْلِصونَ على خَطَرٍ .
آقا رسول الله صلوات الله وسلامه علیه وآله فرمودند:????عالمان همه به هلاكت درافتند????مگر آنان كه به علم خود عمل كنند????و عمل کنندگان همه هلاك شوند،مگرآنان كه از روى اخلاص عمل كنند????و مخلصان در خطرند.
(تازمانی که ببینند عاقبتشان به چه ختم میشود)
????میزان الحکمة / ح4990
????تنبيه الخواطر / ج2 / ص 118
از امام باقر(علیه السّلام) حكايت شده: «هر كس بدانچه ميداند عمل كند، خدا دانش آنچه را نميداند به او ارزاني ميدارد.»
ما من عبد أحبنا و زاد في حبنا و أخلص في معرفتنا و سئل عن مسألة إلا ونفثنا في روعه جواباً لتلك المسألة.
نیست عبد و بنده ای که ما را دوست دارد و در دوست داشتن ما بیافزاید و در معرفت وشناختن ما اخلاص بورزد(مخلص باشد وبی ریا)و از ما مسأله ای را بپرسد یا از او درباره مسئله ای سوال بپرسند مگر آنکه ما جواب آن مسئله را در دل او القاء والهام میکنیم.الرسائل الأحمدیة / ج3 / ص118
پ.ن: قید اول محبت اهل بیت است وقید دوم افزودن محبت نسبت به آنها وقید سوم اخلاص ورزیدن در معرفت وشناخت آنها میباشد،بعد از تحقق این سه شرط و قید بصورت حقیقی و واقعی ونه با ادعای زبان... قلب عبد وبنده یک ظرف پاک و مهیا میشود و قابلیت تلقي فیض را از امام صلوات الله وسلامه علیه دارا میشود و بر نتیجه ذیل حاصل میشود؛
از اینکه وقتی کسی از او سوالی میپرسد و یا برای خودش سوالی پیش می آید؛ آن عبد بعد از معرفت وحب واخلاصش نسبت به مولایش،قلب وکیان وتمام وجودش متعلق ووابسته به سبب حقیقي که آن امام صلوات الله وسلامه علیه وعلی آبائه است میشود و علاقه ووابستگی به اسباب اعتباری را ترک میکند زیرا او حالت حقیقت ویقین را زندگی میکند از اینکه امامش از رگ گردنش به او نزدیک است ، آنجا امام در قلب او القاء والهام میکند و جواب مسأله و لطايف کلام اهل بیت وسنتشان و آثارشان را به او میفهماند، پس او دیگر به غیر از امامش به کسی نیاز نخواهد داشت.
◾️اگر صدای لعن ملائکه بر قاتلین سیدالشهداء علیهالسلام و شدت جزع و بکاء آنان و نوحه جنیان بر آن غریب شهید را میشنیدی دگر طعام و شراب و خواب گوارایت نمیشد.
????صفوان جمال میگوید:در راه مدینه به سمت مکه در حرکت بودیم که از امام صادق (علیهالسّلام) پرسیدم:یابن رسول الله چرا مغموم و حزین و منکسر اید؟ فرمودند:اگر آنچه من میشنوم میشنیدی تو را مشغول میداشت از سوال کردنم.گفتم:چه میشنوید؟فرمودند:تضرع ملائکه به سوی خداوند عزوجل با لعن قاتلین امیرالمومنین (علیهالسّلام) و لعن قاتلین حسین (علیهالسّلام) و نوحه جنیان و بکاء ملائکة ی اطراف حائر و شدت جزع آنان،پس طعام و شراب و نوم بر چه کسی گوارا میشود با این وجود؟
????کامل الزیارات،تألیف ابن قولویه قمی،صفحه 199،چاپ دارالحجة