خیابان ملیت مسلمان هوی در ماه رمضان
خیابان ملیت مسلمان هوی نه تنها یک نقطه عطف در شهر شی آن است، بلکه یک منطقه مسلمان نشین در شهر شی آن نیز به شمار می آید. در ماه رمضان امسال، خبرنگاران به این محل آمدند تا رونق زندگی مسلمانان را از طریق غذاهای خوشمزه آنان احساس کنند.
ممکن است برای افرادی که بار اول به شی آن سفر می کنند دشوار باشد که تصور کنند، خیابان های ملیت هوی در اواخر شب هنوز شلوغ است و از غروب آفتاب تا ساعات اولیه بامداد، چراغ های خیابان ها و مغازه های کوچک روشن است و غرفه داران غذاهای خوشمزه را آماده می کنند و افراد در گروه های سنی مختلف روزه دار در این محل به تفریح و استراحت می پردازند.
در ماه رمضان، برای مسلمانان محلی که در هنگام غروب پس از اذان روزه خود را باز می کنند، وجود خوراک متنوع و فراوان بسیار مهم است.
در مسجد جدید خیابان ملیت هوی، نه تنها صدای برخورد کفگیر به دیگ غذا تنها صدای واضح است، بلکه بوی خوش غذا را هم به مشام می رساند. مردان، زنان و کودکان نیز هر کدام در گوشه ای مشغول آمادگی غذا هستند.
زنی که در پخت و پز مهارت دارد، قاشق را بر می دارد و با افزودن روغن به تاوه داغ فیله مرغ را سرخ می کند. زنی دیگر روغن اضافی را می گیرد، پیازچه، سیر، رب گوجه فرنگی را در تاوه می ریزد و مشغول تفت دادن می شود. فوت آخر خوشمزه شدن این غذا افزودن "شکر و سرکه" است که طعم ترش و شیرین آن حس چشایی روزه دار را که یک روز کامل بیکار مانده بود، بیدار می کند! کار تقسیم و تحویل بلافاصله انجام می شود، هیچ کس بی نظم نیست و همه مشغول هستند. این صحنه همکاری نه تنها جشن پایان روزه است، بلکه یک لحظه شگفت انگیز برای خانواده های مسلمانان است که گرد هم آمده اند.
نان داغ، نان های بخارپز پر شده با گوشت گوساله وغذاهای خوشمزه فراوان دیگر در انتظار چشیدن مردم است. خیابان بسیار شلوغ و پر جنب و جوش است. کسانی که غذای خود را گرفته اند، به نماز می ایستند و شکرگزاری می کنند.
این خیابان دراز شهر، پر از رنگ و تنوع و نشاط و سخاوت است. چند کیلو توفو، سی عدد مرغ، صد یوان نان توتو و کمک های مالی به مقادیر مختلف... بر روی یک کاغذ روی در خانه ای، اعمال مهربانانه دلگرم کننده بی شماری ثبت شده است.
گفته می شود که جذاب ترین نکته درشهر شی آن نه تنها صلابت و اخلاق مداری مردم، بلکه شکوفایی جاده ابریشم و یکپارچگی آن پس از سقوط سیزده سلسله است.
بنایی با آجرهای سبز و کاشی های سیاه در خیابان دراز، نه تنها تاریخ، بلکه فرهنگ رنگارنگ و لحظات پویا و زنده از زندگی است.
با صدای بلند روحانی در مسجد، مردم شروع به افطار می کنند.