چگونه به استقبال مرگهای ناگهانی بریم؟
✋️سوال : چرا خداوند انسانها را متفاوت آفریده و آیا این تفاوتها ظلم نیست؟
پاسخ : یک دانشمند که کتاب یا مقالهای مینویسد، حروف متفاوتی را در کنار هم قرار میدهد تا مقالهاش کامل شود، اما اگر تمام صفحات را تنها از یک حرف پر کند، دیگر آن مقاله نمیشود و مفهومی نخواهد داشت.
تفاوت حروف ظلم نیست، اگر شما کلمه ادب را نوشتید، در این کلمه حرف الف عمودی و حرف ب افقی و حرف د خمیده است که ترکیب آن یک کلمه معنادار میسازد. هیچ یک از این حروف حق ندارد به نویسنده اعتراض کند و مثلا الف بگویید: چرا من ایستادهام؟
ب بگویید: چرا من خوابیدهام؟ و د بگوید: چرا من خمیدهام؟ زیرا ظلم در جایی است که مثلا حرف د قبلا خمیده نبوده و ما کمر او را خم کرده باشیم و یا از حرف د صدای دیگری توقع داشته باشیم.
اما اگر از آغاز، د را خمیده خلق کردیم و از آن انتظار صدای خودش را داشتیم، ظلمی در کار نیست.
چنانکه اگر یک قالی بزرگ را با چاقو تکه تکه کنیم و آن را به صورت چند قالیچه کوچک در آوریم، ظلم است، چون بزرگی را از او گرفتیم و کوچکش کردیم. اما اگر از آغاز قالیچههای کوچکی بافتیم، اینجا ظلمی صورت نگرفته است، چون کمالی را از آن نگرفتهایم.
هیچ کس به مدیران کارخانههای چینی سازی که ظروف کوچک و بزرگ و متفاوتی را تولید میکنند، ظالم نمیگوید، چون هیچ ظرفی از اول نبوده و از خود کمالی نداشته تا کمالش گرفته و به او ظلمی شده باشد.
تفاوت انسانها در خلقت نیز بر اساس حکمت الهی است، نه آنکه ظلم به کسی باشد، زیرا از هر کس به همان مقدار که به او داده شده، انتظار میرود نه بیشتر