تجهیزات مهم برق ساختمان
پریزها
پریزها جهت ارتباط وسایل برقی به انرژی الکتریکی استفاده میشوند و از دو لولهی شکافدار فلزی و دو عدد پیچ در یک محفظهی پلاستیکی یا کائوچویی تشکیل میشوند نوع ارتدار آن دارای سه سیم و سه پیج میباشند که سیم سوم (سم ارت) به پیچ سوم متصل میشود.
جعبه تقسیم
این وسیله دریافت انشعابات از سیمهای دارای جریان را به عهده دارد و نصب آن باید به فاصلهی 2/5 متری از کف و یا 30 سانتیمتری از سقف صورت بگیرد.
کلیدهای مینیاتوری
این کلیدها وظیفه حفاظت مدار کنترل و فرمان در سری تاسیسات برق را دارند و در تابلوهای روشنایی، مدارهای جریان پایین و تابلوهای توزیع مورد استفاده قرار میگیرند.
کلید اتوماتیک
کلیدهای اتوماتیک جهت قطع و وصل مدارهای الکتریکی مورد استفاده قرار میگیرند و در صورت ایجاد جریانات اضافی مدار را بدون ایجاد کوچکترین آسیبی قطع میکنند.
کلید مغناطیسی
کلیدهای مغناطیسی یا کنتاکتور جهت کنترل مجموعه فرمانهای مدارهای الکتریکی، قطع و وصل کردن مدار و برخی موارد دیگر کاربرد دارند.
رله بی متال
رله بی متال یکی دیگر از تجهیزات برقی مهم بوده که حفاظت از موتورهای الکتریکی در برابر اضافه بار را برعهده دارد.
کليدهای تک پل
این کليدها جهت قطع و وصل یک الی چند لامپ روشنایی از یک نقطه استفاده میشوند و یکی دیگر از تجهیزات برقی مهم به حساب میآیند.
کلیدهای دوراهه
کلیدهای دوراهه سه پیچ اتصال دارند و از دو کلید و یک پل درون یک محفظه کائوچویی تشکیل شدهاند و این کلیدها قادراند به صورت جداگانه لامپهای مختلف را در مکانهای مختلف تغذیه نمایند.
دیمر
دیمر جهت تغییر در روشنایی لامپها مورد استفاده قرار میگیرد و بهوسیلهی آن میتوان نور لامپها را تنظیم کرد. از این وسیله جهت کنترل موتورهایی مثل پنکه که شفت آزاد هستند میتوان استفاده کرد.
تایمر
از تایمر جهت کنترل چند لامپ در چند مکان مثل راهپلههای ساختمانهای چند طبقه میتوان استفاده کرد. تایرها انواع مختلفی دارند و با شستیها فعال میشوند.
سنسور نوری
هنگام وجود نور در محیط، کلیدهای داخلی خود را باز نگه میدارد و لامپش خاموش است و در هنگام تاریکی محیط روشن میشود.
سنسور مادون قرمز
این سنسورها حساس به اشعه مادون قرمز ساطع شده از بدن هر حیوان یا انسانی بوده و در صورت ساطع شدن این اشعه لامپی که از این سنسور در آن استفاده شده روشن می شوند.