قارچ شیتاکه چیست؟ خواص و ممنوعات مصرف
قارچ شیتاکه یک ماده غذایی خوشمزه و مکمل سنتی آسیاست. تاثیر و خواص شیتاکه سبب شده تا مردم از آن برای تقویت ایمنی ،افزایش طول عمر، سلامت کبد و موارد دیگر استفاده کنند. البته خواص و فواید درمانی شیتاکه به مانند قارچ گانودرما گسترده نیست. میتوان گفت شاخص ترین خاصیت این قارچ تقویت سیستم ایمنی بدن است. این خاصیت منحصر به فرد شیتاکه به بدن در مبارزه با سرطان و عفونتهای ویروسی نظیر آنفلوانزای B - هپاتیت C -ویروس HSV (یا همان عامل تبخال) - ویروس پاپیلومای انسانی( یا همان HPV) و ویروس H5N1 کمک میکند.
حتی جالب است بدانید که تاثیر و توانایی شگفت انگیز قارچ شیتاکه در درمان عفونت ویروسی HPVباعث شده تا این قارچ آسیایی به عنوان یک راه حل درمانی بدون عوارض در بسیاری از کشورها انتخاب گردد. قارچ شیتاکه حاوی سطوح بالایی از پلی ساکاریدها است که می توانند سیستم ایمنی بدن شما را به بالاترین سطح تقویت کند. ترکیبات پلی ساکارید موجود در قارچ شیتاکه یعنی لنتینان و سایر بتا گلوکان ها می توانند تولید گلبول های سفید خون را افزایش دهند. این ترکیبات همچنین دارای خواص ضد التهابی هستند که التهاب را در مبتلایان به HPV کاهش می دهند. البته همانطور که اشاره شد این ساز و کار شیتاکه در درمان تمام بیماری های ویروسی مشترک است و فقط به HPV محدود نمی شود. اگر مبتلا به بیماری های ویروسی هستین قارچ شیتاکه میتونه خیلی به شما کمک کنه، ازش غافل نشین!
نحوه مصرف قارچ شیتاکه
به راحتی میتونید این قارچ ارزشمند رو به وعده ی غذایی خودتان اضافه نمایید.
بعد از اینکه قارچ را از ما تهیه میکنید لازمه که ابتدا قارچ های خشک شیتاکه را به مدت 15 الی 20 دقیقه داخل آب گرم قرار دهید تا قارچ آب از دست رفته را مجدد به خود جذب کند و بافتی مشابه قارچ تازه به خود بگیرد. سپس میتوانید قارچ ها رو آب پز بخار پز و یا حتی سرخ نمایید. قارچ شیتاکه بعد از پخت طعم لذیذی دارد به خصوص اگر با مقداری کره تفت داده شده باشد! البته اگر با هدف درمانی و تقویت ایمنی از این قارچ تهیه کرده اید بهتره که آن را سرخ نکنید چون با سرخ کردن بخشی از گلوکان ها و پلی فنول های قارچ از بین می روند. بهترین مقدار مصرف برای تقویت سیستم ایمنی به بالاترین سطح و درمان بیماری های ویروسی 5 گرم در روز هست
همه میتونن از شیتاکه استفاده کنن یا فقط برای درمان مناسبه؟
قارچ شیتاکه دومین قارچ خوراکی محبوب در جهان است و به راحتی میتوانید در انواع غذاها آن را جایگزین قارچ دکمه ای کنید. شیتاکه برای عموم افراد محصولی بی خطر و کاملا ایمن محسوب می شود اما با این حال به جهت احتیاط بهتر است سه دسته از افراد از مصرف آن خودداری نمایند
1. . افراد مبتلا به بیماری های خودایمنی: مصرف قارچ شیتاکه برای افراد مبتلا به بیماری های خودایمنی ممنوع است. چرا که قارچ شیتاکه به دلیل توانایی در تقویت سیستم ایمنی، ممکن است علائم را این بیماری ها افزایش دهد.
2. بیماران ائوزینوفیلی Eosinophilia: طبق گزارش های نادر بالینی، قارچ شیتاکه ممكن است باعث بدتر شدن اختلال خونی به نام ائوزینوفیلی شود.
3. خانم های باردار و شیرده
بنابراین اگر از این سه دسته افراد نیستید می تونید با خیالی آسوده از شیتاکه استفاده کنید.