20 کشور خارجی در ناآرامی های 1401 نقش داشته اند | ویدیو
دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران ایجاد سازوکار هیئت حقیقت یاب برای ایران را اقدامی سیاسی و البته بلاوجه دانست و تصریح کرد که همان کشورهایی که خود موجد اغتشاشات در ایران بودند و البته متعاقبا به شرایط مشابهی گرفتار شدند، بانی ایجاد چنین سازوکاری شدهاند.
کاظم غریب آبادی، معاون امور بین الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران امروز چهارشنبه (14 تیرماه) در اجلاس پنجاه و سوم شورای حقوق بشر با بیان اینکه باید امروز صدای کسانی باشیم که صدایشان توسط سازوکارهای بینالمللی حقوق بشری شنیده نمیشود، اتفاقات روزهای اخیر در کشور فرانسه را مورد اشاره قرار داد و گفت: فرانسه این روزها شاهد استفاده از زور افراطی علیه معترضان مسالمتآمیز، بازداشتهای وسیع خودسرانه و ایجاد محدودیتهای گسترده علیه اینترنت و شبکههای اجتماعی است.
پلیس فرانسه برای سرکوب اعتراضات به پلیس رژیم کودککش صهیونیستی اسرائیل متوسل میشود
وی ادامه داد: والدین نوجوانان در صورت حضور فرزندانشان در تجمعات، تهدید به دو سال حبس و یا 30 هزار یورو جریمه شدهاند! این در حالی است که این کشور نه با دخالت خارجی مواجه بوده و نه با تحریک رسانهها برای حضور مردم در خیابانها، مردم هم سلاحی در دست نداشته و بدنبال براندازی نیز نیستند؛ اما پلیس فرانسه برای سرکوب اعتراضات حتی به پلیس رژیم آپارتاید و کودککش صهیونیستی اسرائیل نیز متوسل میشود.
غریب آبادی با تاکید بر اینکه جا داشت امروز اجلاس اضطراری شورای حقوق بشر برای بررسی وضعیت فرانسه تشکیل میشد، از رفتارهای دوگانه و ریاکارانهای که بر سازوکارهای حقوق بشری حاکم شده و مدعیان حقوق بشر، تعمدا سکوت کردهاند، ابراز تاسف کرد.
برخی مصادیق نقض حقوق زنان در کشورهای غربی و به اصطلاح مدعی حقوق بشر
دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران با یادآوری رفتارهای دوگانه کشورهای غربی در مواجهه با حقوق بشر، خاطرنشان کرد: فراموش نکنیم که در ماه نوامبر، چند کشور غربی به بهانه نقض حقوق زنان و کودکان در جریان اغتشاشات پاییز گذشته در ایران، اجلاس اضطراری شورا را تشکیل داده و هیئت به اصطلاح حقیقتیاب ایجاد کردند!
وی با طرح این سوال که آیا واقعا این کشورها دلشان به حال زنان و کودکان میسوزد، به برخی مصادیق نقض حقوق زنان در کشورهای غربی و به اصطلاح مدعی حقوق بشر اشاره کرد و گفت: در آلمان به طور متوسط هر روز یک زن به قتل میرسد و در هر ساعت، 15 زن مورد خشونت خانگی یا جنسی قرار میگیرند و یک زن از هر سه زن از سن 15 سالگی خشونت فیزیک و یا جنسی را تجربه میکند. شکاف دستمزد جنسیتی در آلمان 18 درصد است و زنان، اکثریت افرادی را تشکیل میدهند که در دوران پیری، فقر را تجربه میکنند.
معاون امور بین الملل قوه قضاییه یادآور شد: در آمریکا هزار و 800 زن در هر سال به قتل میرسند، در هر 98 ثانیه یک زن مورد تعرض جنسی قرار میگیرد که در هر 8 دقیقه یک نفر از قربانیان کودک است؛ یک سوم زنان زندانی در جهان یعنی بیش از 200 هزار نفر در آمریکا هستند؛ بیش از 70 درصد زنان در معرض خشونت جسمی یا جنسی قرار گرفتهاند؛ حقوق زنان در شرایط مشابه 77 درصد مردان است که این رقم برای آفریقاییتبارها حدود 64 درصد است.
وی گریزی هم به وضعیت انگلیس زد و گفت: در انگلیس، هر سال بیش از 130 زن به قتل میرسند؛ 35 هزار زن سالانه مورد تجاوز قرار میگیرند؛ 433 هزار زن در سال با خشونتهای جنسی مواجه میشوند؛ 6/1 میلیون اقدام خشونتآمیز سالانه علیه دختران و زنان انجام میشود؛ در سال 2022، بیش از 5583 زن بهخاطر بدهی و مشکلات مسکن و هزینههای بالای زندگی دست به خودکشی زندهاند.
غریب آبادی افزود: در فرانسه، هر سال بیش از 110 زن به قتل میرسند؛ بیش از 200 هزار خشونت خانگی در سال به ثبت میرسد که 87 درصد قربانیان، زن هستند؛ از هر سه زن یک زن مورد خشونت قرار میگیرد و از هر پنج زن، یک زن قربانی آزار جنسی در محل کار خود است.