آشنایی با فیلامنت ABS در پرینت سه بعدی (مزایا، معایب، مقاومت حرارتی و غیره)
با سلام خدمت شنوندگان و همراهان مرکز سه بعدی پارسیان
در این قسمت قصد داریم با فیلامنت ABS آشنا شویم.
فیلامنت ABS از مرسومترین فیلامنت های مورد استفاده در پرینت سه بعدی در دنیا است. خواص بسیار خوب ABS نظیر تغییرات ابعادی کم نسبت به مدل طراحی شده ی نرم افزاری ، مقاوت حرارتی خوب و استحکام بالا و قابلیت پرداخت سطح خوب ، آن را در زمره فیلامنت های بسیار پرکاربرد قرار داده است.
به علاوه قطعات ساخته شده با ABS ، مستحکم و دارای عمر طولانی است. این فیلامنت به دلیل قیمت مناسب و همچنین خواص متعادل مکانیکی، حرارتی و شیمیایی در بین مواد پلاستیکی ، بسیار پر طرفدار است.
فیلامنت ABS دارای استحکام ابعادی و مقاومت حرارتی خوب و نیز مقاوم در برابر ضربه است. این پلیمر بسیار مقاوم به خراشیدگی است. این ماده عمدتاً در لولهها ، وسایل خانه، مبلمان، ترکیبات وسایل خودرو، تجهیزات الکتریکی و هر آنچه مقاومت در برابر فشار و ضربه در آن الزامی است مورد استفاده قرار میگیرد
مزایای فیلامنت ABS
برخی از مهم ترین مزایای فیلامنت ABS به شرح زیر است:
1- بسیار بادوام و مقاوم در برابر ضربه ، فشار و حرارت
2- سبک و کمی انعطاف پذیر با مقدار شکنندگی کم
3- قیمت نسبتا ارزان آن در مقایسه با سایر فیلامنت ها
4- رفتار خوب در برابر سمباده زنی و عملیات پرداخت
5- انتخابی مناسب برای چاپ قطعات پلاستیکی خودرو، قطعات متحرک، ابزارهای موسیقایی، لوازم آشپزخانه، محفظه های الکترونیکی و قطعات سخت صنعتی
معایب فیلامنت ABS
مضر و زیان بار برای محیط زیست
تولید گازها و بخار های سمی که می تواند در محیط، ایجاد آلودگی و مسمویت کند. بدین منظور توصیه می شود از تهویه در فضای کاری استفاده شود.
گرفتگی بالا و آسیب زدن به سیستم نازل پرینتر سه بعدی در کارکرد بالای دستگاه
حساس به دمای محیط اطراف که این مسئله باعث می شود نیاز به بسته بودن فضای اطراف پرینتر باشد.
فیلامنت ABS دارای نقطه ذوب بالایی است و نیازمند چاپ روی یک سطح یا بستر حرارت داده شده در دمای بالا است.
این فیلامنت به پایداری حرارت محیط نیازمند است و در صورتی که بستر چاپ سرد باشد یا هوای اطراف فضای پرینت ثابت نباشد و افت و خیز کند ، قطعه ترک می خورد و دچار تاب خوردگی می شود.
اگر فضایی که پرینت در آن انجام می شود بسیار خنک باشد، احتمال ترک خوردن قطعه افزایش می یابد. اگر دمای محیط داخل پرینتر در حدود 45 الی 60 درجه سانتیگراد باشد، می توان قطعاتی با کیفیت و عاری از ترک های سطحی و عمقی پرینت کرد. عموماً برای این منظور از پرینترهایی که محفظه ی بسته دارند استفاده می شود و یا با استفاده از پوششی دور تا دور محفظه پرینتر احاطه می شود تا فضای پرینت گرم بماند. در نتیجه فیلامنت پس از خروج از نازل به سرعت خنک نمی شود و به این ترتیب از shrinkage جلوگیری شده و هر لایه در جای خود قرار گرفته و به لایه ی قبلی می چسبد.
دمای مناسب نازل جهت پرینت با فیلامنت ABS بین 230 الی 280 درجه سانتیگراد پیشنهاد می شود. برای چسبندگی خوب قطعه به صفحه ی پرینت نیز دمای بین 90 الی 120 درجه سانتیگراد، بسته به ابعاد قطعه، مناسب است. فن پرینتر باید در حالت خاموش باشد. (به جز پرینت قطعات بسیار کوچک)
سرعت پرینت، بسته به توانایی دستگاه و کیفیت فیلامنت، می تواند بین 30 الی 120 میلیمتر بر ثانیه متغیر باشد. ممکن است ABS در هنگام پرینت کمی گاز و بوی سمی تولید کند . بدین منظور بهتر است از تهویه مناسب استفاده شود.
ذکر این نکته ضروری است که رعایت برخی موارد در طراحی فایل سه بعدی می تواند به کیفیت پرینت کمک شایانی بکند. برای مثال اگر از وجود گوشه های نوک تیز در طراحی اجنتاب شود احتمال ایجاد ترک در قطعه کاهش می یابد.
فیلامنتABS ، قابلیت سمباده پذیری خوبی دارد و می تواند برای بالا بردن کیفیت سطح قطعه ، پس از اتمام پرینت به خوبی پرداخت شود . این ویژگی مثبت ABS می تواند موجب شود که در زمان تولید یک قطعه به تعداد محدود ، پرینت سه بعدی از جنس ABS جانشین دیگر روش های تولید مانند تولید قطعه به روش قالب تزریق پلاستیک شود.
استون حلال مناسبی برای ABS است و می تواند برای نرم و صیقلی کردن سطح قطعه استفاده شود. همچنین سطح آن را به مقدار قابل توجهی براق میکند.
اگر دوست داشتید حتما مقاله زیر در مورد فیلامنت abs را از وب سایت مرکز خدمات پرینت سه بعدی پارسیان مطالعه نمایید.
https://parsian3d.com/abs/