نخستین کنسرت رسمی احسان یاسین | ببینید
نخستین کنسرت رسمی احسان یاسین خواننده برگزیده برنامه استعدادیابی «عصر جدید» شامگاه چهارشنبه (16 فروردین) با همراهی ارکستر «ایستگاه» به سرپرستی مهدی نوروزی در تالار وحدت برگزار شد.
کنسرت شامگاه گذشته یاسین بسیار متفاوت از برنامههای موسیقایی بود که روزهای اخیر در کشور اجرا شده است. ابتدای کنسرت، نوازندگان به صورت نمایشی با سنهای متحرک در دو بخش جداگانه روی صحنه حاضر شدند و در بخش سوم یاسین با گروهی از نوازندگان و تشویقهای مخاطبان روی سن حاضر شد. وی پس از اجرای قطعه اول ضمن خوشامدگویی به مخاطبان گفت: خیلی خیلی خوش آمدید، قدمتان سرچشم، باعث افتخار من است که اینجا هستید، من با همراهی ارکستر ایستگاه آثاری را اجرا خواهم کرد، امیدوارم امشب شبی باشد که اگر در آینده به آن نگاه کردید، یک خاطره خوب داشته باشید.
دست اندرکاران این کنسرت در تلاش بودند که برنامه متفاوتی را از لحاظ ساختاری، چیدمان نوازندگان و .. برای مخاطبان به نمایش بگذارند و بخشهایی نیز به صورت پرفورمنس اجرا شد.
محتوای اشعار کنسرت یاسین بیشتر عرفانی، الهی و اسلامی بود و نخستین کنسرتی بود که با چنین ویژگیهایی در ماه مبارک رمضان برگزار میشد. از نکات بارز این کنسرت اجرای اشعار به زبانهای انگلیسی، انگلیسی و عربی بود که همخوانان نیز با یاسین همراهی میکردند، هر چند در مواردی صدای همخوانان برجسته نبود و حتی به خوبی شنیده نمیشد. همچنین ترجمه فارسی اشعار انگلیسی در بالای سن نقش میبست.
همچنین با طراحی صحنه و نورپردازیهای خاص سعی شده بود مخاطب با محتوا و مضمون اشعار ارتباط برقرار کند، در پس زمینه ارکستر هم تصاویری از طبیعت نقش میبست و در مواردی با اجرای قطعههایی تغییر میکرد.
نخستین آلبوم رسمی یاسین با عنوان «ماه من» اسفند سال گذشته با اشعار سجاد شاکری، احسان یاسین، مرتضی حیدری آل کثیر، خواجه عبدالله انصاری، شروین معینی، نادر التتان و محمدرضا قره داغی و آهنگسازی شروین معینی، احسان یاسین، محمد احمدی و علیرضا مرادی در هشت قطعه؛ ماه من، ستایش، لایا دنیا، ربنا، بازم برگرد، یا مصطفی، مآب و رحیل به زبانهای فارسی، عربی و انگلیسی منتشر شد.
یاسین در کنسرت شامگاه گذشته علاوه بر قطعههای آلبوم جدید خود، قطعه تا ابد و برای نخستین بار اثری را از ساختههای عرفان طهماسبی (ترانهسرا، آهنگساز و خواننده) را اجرا و به تمام مادران و زنان سرزمینمان تقدیم کرد.
این کنسرت میزبان قشرهای مختلف بود و اکثر مخاطبان نیز با همراهی خانوادههای خود در این کنسرت شرکت کرده بودند و بعد از اجرای هر قطعه، یاسین را بسیار تشویق میکردند، پرشورترین بخش این کنسرت، اجرای قطعه لایا دنیا بود، این قطعه ابتدا با زبان عربی و با نورپردازیهای خاص آغاز شد، بسیاری از مخاطبان با شور و هیجان با این قطعه همراهی کردند، همچنین توسط عوامل برنامه با پوششهای خاصی از بالکنهای تالار وحدت روی سن گلباران شد.
کنسرت زودتر از زمان تعیین شده به پایان رسید و در پایان به درخواست مخاطبان قطعههای ماه من و لایا دنیا بار دیگر اجرا شد.
کنسرت احسان یاسین نخستین کنسرتی بود که با این سبک در ماه مبارک رمضان و شب ولادت امام حسن مجتبی(ع) برگزار شد، بسیاری از مخاطبان از چنین برنامهای استقبال کرده و حتی اعلام کردند که علاقهمند هستند تداوم داشته باشد.
هر چند این کنسرت کاستیهایی هم داشت اما در کل در مقایسه با سایر کنسرتهایی که این روزها توسط برخی از خوانندگان پاپ اجرا میشود و اشعار و محتوای بعضا نامناسبی دارد، توانست نظر مخاطبان را جلب کند.
هادی آرزم نوازنده، مدرس، سازنده نواهای دینی و آهنگساز سرودهای انقلابی، محمد موسیزاده قاری قرآن، حامد سلطانی مجری تلویزیون، علی قلیچ خواننده و آهنگساز، عرفان طهماسبی ترانهسرا، خواننده و آهنگساز، شروین معینی از تنظیمکنندگان آلبوم «ماه من»، حسین حقیقی خواننده، علی طولابی برگزیده برنامه استعدادیابی «عصر جدید» از میهمانان ویژه نخستین کنسرت یاسین بودند، با توجه به استقبال مخاطبان، این کنسرت 17 و 18 فروردین نیز برگزار خواهد شد.
احسان یاسین خواننده، آهنگساز و ترانهسرا متولد هشتم اردیبهشت سال 1378 است که در زمینه ساخت آثار موسیقی عرفانی و اسلامی فعالیت میکند. وی معتقد است که این سبک از موسیقی محدود به زبانها، کشورها و مرزها نیست و باید به هر زبانی که ممکن است کارهایی در این سبک و سیاق ساخته شود. یاسین هدف خود را گسترش صلح، آرامش و عشق در همه جهان بیان کرده است.
یاسین با شرکت در فصل سوم برنامه استعدادیابی «عصر جدید» و اجرای آثار معنوی و عرفانی که اغلب از ساختههای خود بود توانست نظر مثبت داوران و بینندگان آن رقابت را جلب کند. آثار او عمدتا به زبانهای فارسی، انگلیسی و عربی هستند. گرچه فعالیت یاسین محدود به این زبانها نیست و در آثارش همکاری و همخوانی با هنرمندانی از کشورهای مختلف از جمله مصر، کانادا، آمریکا، کره جنوبی، آلبانی، اندونزی نیز دیده میشود.