حتما شما هم تا الان شنیدین که هر درس در کنکور ضریب (اهمیت) مخصوص به خودش رو داره. اما واقعیت اینه که این ضرایب ثابت نیستند! بستگی داره درباره چه زیر گروهی صحبت کنیم. در این مقاله درباره زیر گروه های تجربی و ضرایب دروس کنکور تجربی صحبت میکنیم.
همه ساله بعد از اینکه نتایج کنکور سراسری اعلام میشه و داوطلب های کنکور کارنامه شون رو مشاهده میکنن، قبل از اینکه خوشحال یا ناراحت بشن یه سوالی ذهنشون رو مشغول میکنه و اون اینه که: رتبه من کدومه؟
در کارنامه کنکور رشته تجربی شما 5 رتبه متفاوت خواهید داشت! شاید این سوال براتون پیش بیاد که چطور ممکنه یک فرد در یک آزمون شرکت کنه و 5 رتبه متفاوت به دست بیاره!
موضوع اینه که سازمان سنجش رشته های دانشگاهی رو در پنج دسته تقسیم بندی کرده. هدفش هم از این کار این بوده که برای قبولی در هر رشته یک سری درس مهم تر و یک سری درس ها کم اهمیت تر هستش. یعنی چی؟
بذارین مثال بزنم: مثلا فرض کنین یه نفر قصد داره در رشته پزشکی درس بخونه و یک نفر دوس داره در رشته زمین شناسی ادامه تحصیل بده. سازمان سنجش میگه اگر قصد داری پزشکی بخونی از نظر من درس زمین شناسی اصلا برای تو مهم نیست و نباید اهمیتی داشته باشه، پس نخون. اگر هم بخونی من توی کارنامه کنکورت تاثیرش نمیدم.
اما به کسی که قصد داره رشته زمین شناسی بخونه میگه درس زمین شناسی یکی از مهم ترین درس های تو هستش و منم توی کارنامه کنکورت حسابی بهش بها میدم.
حالا کاری که شما باید انجام بدین اینه که بیاین بررسی کنین رشته ای که بهش علاقه دارین، در کدوم زیر گروه هستش. اهمیت هر درس (ضریب هر درس) در این زیر گروه به چه صورت هستش.
تا بتونین تشخیص بدین برای قبول شدن در رشته مورد علاقه تون باید به کدوم درس ها بیشتر اهمیت بدین و بیشتر براش وقت بذارین. در ادامه تمامی رشته های پنج زیر گروه تجربی رو معرفی کردیم؛ ضرایب همه دروس در هر زیر گروه رو هم بررسی کردیم. پس تا انتها این ویدئو همراه ما باش.
لینک مقاله این ویدئو در وب سایت گروه مشاوره ای رابین:
https://rabinedu.com/experimental-discipline-subgroups/
ارتباط با ما:
ثبت نام مشاوره و برنامه ریزی کنکور: https://rabinedu.com/shop/
تلفن تماس: 28425057 - 021
پشتیبانی واتساپ: 3669792- 0937