بیست و نهم جمادی الثانی سال 61هجری قمری دومین عمه بزرگوار اهلبیت علیهم السّلام و دومین دختر امیرالمؤمنين و حضرت زهرا سلام الله علیهما، شقیقة الزینب حضرت ام کلثوم سلام الله علیها شهیده شدند.
#حضرت_ام_کلثوم سلام الله علیها در هجدهم شعبان سال 7هجری قمری متولد شده اند. نام مبارکشان #زینب_صغری بود و پیامبر ایشان را به #ام_کلثوم کنیه دادند.
اما ظلمها و ستمهای عظیمی در حیات و بعد از ممات در سراسر تاریخ بر آن حضرت بوده است. از دروغ های مخالفین معاند و نسبت افسانه ازدواج به آن حضرت تا شبهات کذب جاعلین عصر معاصر که باعث شده همچنان نام حضرت در بین شیعیان مظلوم بماند.
دشمنان بی حیاء و دوستان بی وفا خواسته یا ناخواسته مظلومیت بزرگی را برای ایشان رقم زده اند که زبان گویای این همه ظلم نیست.
زندگی پر از غم حضرت ام کلثوم سلام الله علیها با شهادت حضرت رسول الله صلی الله علیه وآله شروع شد. تقریبا چهار ساله بوده اند که به مصیبت مادر دچار شده و یتیم گشتند. بعد ازآن فرق شکافته پدر مظلومشان و جگر پاره پاره برادر را دیده و به مصائب کربلا گرفتار شدند. و این مظلومیت موجب شده است ایشان نیز همچون خواهر خود #ام_المصائب باشد.
در گوشه گوشه واقعه کربلا حضرت ام کلثوم سلام الله علیها در کنار خواهر خود ناظر و شاهد همه مصائب بودند. از ورود به کربلا تا وداع با بنی هاشم، از #وداع_سید_الشهداء علیه السلام تا ورود عمه ها در قتلگاه، از دیدن #رأس_مرفوع برادر تا حمله به خیام حرم، از خاموش کردن آتش و #نجات_اطفال تا لحظه لحظه مصائب اسارت بنات امیرالمومنین علیه السلام بوده اند. مخصوصا اهانت های در #مجلس_شراب کوفه و شام همه و همه باعث شد که ایشان چهار ماه بعد از مراجعت اسراء به مدینه، بر اثر مسمومیت با زهری که بنی امیه لعین در غذای ایشان ریخته بود و#ضربات در مسیر اسارت به شهادت برسند.
حرم مطهر حضرت ام کلثوم سلام الله علیها در دمشق #قبرستان_باب_الصغیر شام واقع است.
و در کنار ضریح مبارک ایشان ضریح #حضرت_سکینه خاتون سلام الله علیها نیز قرار گرفته است.
روزی رسول خدا صلی الله علیه وآله به اولاد امیرالمؤمنین علیه السلام و فرزندان برادرشان جناب جعفر طیار علیه السلام نگاهی کرده و فرمودند:
"نَظَرَ النَّبِیُّ إِلَی أَوْلَادِ عَلِیٍّ وَ جَعْفَرٍ فَقَالَ بَنَاتُنا لِبَنِینا وَ بَنُونا لِبَنَاتِنا"
دخترهای ما برای پسرانمان و پسرهای ما برای دخترانمان
کنایه ازینکه اولاد امیرالمؤمنین و حضرت جعفر علیهماالسلام با هم ازدواج کنند. و البته این روشِ ازدواج پسر عموها با دختر عموها به دستور پیامبر در اهلبیت علیهم السلام رسم شده بود.
فلذا حضرت زینب سلام الله علیها با حضرت عبدالله بن جعفر علیهماالسلام و حضرت ام کلثوم سلام الله علیها با حضرت عون بن جعفر علیهماالسلام ازدواج کردند.
صاحب رياحين الشريعة نیز مینویسد: اميرالمؤمنين عليه السلام دومین دختر خود حضرت ام کلثوم سلام الله علیها را به عون بن #جعفر_طيار تزويج نمودند.
و آنچه در مورد ازدواج ام كلثوم سلام الله عليها با غير #عون_بن_جعفر علیهماالسلام نقل شده از #اکاذیب و جعلیات و بافته هاى مخالفين است.
آن حضرت در واقعه جانسوز كربلا حضور داشتند و بعداز شهادت #امام_حسين عليه السلام و اهل بيت و اصحابشان در كنار خواهرشان #حضرت_زينب سلام الله عليها از بانوان و يتيمان محافظت مى نمود، و اشعار آن حضرت در فراق برادر در كربلا مشهور و جانسوز است.
پس از عاشورا كه بانوان به اسارت كوفه و شام رفتند، خطبه آن حضرت در شهر كوفه و مجلس ابن زياد، اشعار آن حضرت در #قادسيه و #قنسرين، اثر دعاى آن حضرت در #سيبور و #بعلبك ، كلمات آن جناب با شمر هنگام ورود به دروازه شام، مرثيه هاى حضرت در اربعين و مراجعت به مدينه، دلالت بر #عظمت و #شجاعت و #صبر آن مخدره دارد.سلام و درود خداوند بر ایشان باد السّلام علیک یا حضرت ام کلثوم سلام الله علیها