بیستم شعبان سال 57هجری قمری علیامخدره سرور ما حضرت رقیه بنت الحسین علیهماالسلام بدنیا آمدند.
#ولادت_حضرت_رقیه سلام الله علیها بنابر آنچه در #عرف_متشرعین شهرت یافته است در اواخر ماه شعبان سال 57قمری مقارن با دهه دوم تیرماه سال 56شمسی قرار دارد. #بیستم_شعبان بهترین روز برای ایام بزرگداشت و تجلیل از این بانوی والامقام مکرمه و #مظلومه شهیده است.
همچنین تولیت حرم مطهر حضرت رقیه سلام الله علیها در دمشق، اواخر ماه شعبان را از 17 تا 27شعبان، ایام ولادت حضرت رقیه سلام الله علیها اعلام کرده و اقامه جشن میکنند.
#میلاد_حضرت_رقیه سلام الله علیها درمدینه منوره بوده است و درکتب مختلف تاریخ، سن مبارک حضرت رقیه سلام الله علیها را 3سال، 3سال ونیم، 4سال نقل وتصریح کرده اند.
دائرة المعارف تشيع ج1 ص77
در اکثر نقلهای تاریخی مراد از 3یا 4سال، سه سال و چهارسال کامل نیست بلکه حد تقریبی ومجمل بیان شده است. بنابرمشهور سن #علیا_مخدره 3سال وچند ماه بوده است و قول سه سال وشش ماه به اطمینان نزدیکتر است. بامحاسبه 6ماه قبل ازماه صفر که شهادت حضرت رقیه سلام الله علیها واقع شده است، ولادت حضرت رقیه درماه شعبان قریب به واقع و کاملا قاطع است.
ریحانه کربلا ص35
همچنین است فتوای علما مبنی بر اینکه آخر شعبان ایام بزرگداشت #ولادت_حضرت_ام_کلثوم و #ولادت_حضرت_رقیه سلام الله علیهما است و اقامه کردن این ایام بسیار مستحب و مطلوب میباشد.
نام مادر بزرگوار حضرت رقیه سلام الله علیها، حضرت حبوه بوده است که کنیه ایشان #ام_اسحاق است.
راجع به حضرت ام اسحاق سلام الله علیها آمده است که "ماتت فی مخاضها" بعداز بدنیا آمدن حضرت رقیه سلام الله علیها ازدنیا میروند.
هنگامی که حضرت رقیه یتیم گشتند، حضرت رباب مهربان(س) بجای مادرشان این دردانه کوچک و یتیم را در دامن خود بزرگ کرده و برای ایشان مادری کردند. به نحوی که همه تصور میکردند که مادر حضرت رقیه، نیز حضرت رباب سلام الله علیها هستند.
بعد ازجریان مصائب کربلا وایام اسارت آل الله، حضرت رقیه سلام الله علیها چند روز بعداز ورود به شام ومجلس یزید ملعون در #پنجم_صفر در خرابه شام مظلومانه و غریبانه در حالیکه بر پیکر مطهر و نحیف ایشان جراحات بسیار وارد شده بود به شهادت رسیدند. سلام و درود خداوند و ملائکه بر حضرت رقیه بنت الحسین سلام الله علیها باد
کامل بهائی باب25 فصل3 ص523