#حضرت_آمنه_بنت_وهب؛ همسر حضرت عبدالله بن عبدالمطلب علیهم السلام و مادر رسول الله صلی الله علیه وآله در مکه به دنیا آمدند.پدر والامقام ایشان حضرت #وهب_بن_عبدمناف بن زهره بن کلاب و مادر بزرگوارشان حضرت_برة سلام الله علیها که هردو بزرگوار از موحدان و یکتاپرستان پیرو ابراهیم خلیل الله و از بزرگ زادگان خاندان قریش و همچنین پسر عمو و دخترعمو بوده اند.
#حضرت_عبدالمطلب قبل از خواستگاری از جناب آمنه، نزد حضرت عبدالله آمده و چنين فرمودند: "فوالله ما في بنات أهل مكة مثلها لأنّها محتشمةٌ في نفسها طاهرةٌ مطهرةٌ عاقلةٌ دَيّنَةٌ"
سوگند به عزت و جلال خداوند، كه در مكه دختری مثل ایشان (آمنه) نيست. زيرا ایشان با حيا و ادب است و نفسی پاكيزه دارد و عاقل و فهيم و ديندار است.بحارالأنوار ج15ص99
#جناب_عبدالله پدر پیامبراکرم؛ چند روز پس از باردار شدن حضرت آمنه علیهم السلام سفری به شام رفتند و در آنجا یهودیان خبیث دشمن خداوند با نشانه هایی ایشان را شناخته و فهمیدند که ایشان یقینا پدر پیامبر آخرالزمان هستند و با طعام زهرآلوده ایشان را به شهادت رساندند.
حضرت آمنه سلام الله علیها نیز در هفدهم ربیع الاول پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله را به دنیا آوردند.
اهل خلاف ملعون حتی نسبت به پدر و مادر پیامبر هم احترام نمیکنند و متأسفانه حضرت آمنه را العیاذبالله از مشرکین میدانند. ولی روایات کوبنده ائمه علیهم السلام ایشان را از اهل ایمان و موحده فرموده اند. رسول خدا صلی الله علیه وآله میفرماید:
"لم يزل ينقلني الله من أصلاب الشامخه إلي الأرحام المطّهرات حتي أخرجني إلي عالمكم هذا ولم يدنسني دنس الجاهلية"
خداوند همواره مرا از صلب های پاک به رحمهای پاک منتقل میساخت تا اينكه به اين دنيای شما آمدم و هرگز به افكار و ناپاكی ها جاهليت آلوده نشدم. مجمع البیان ج4ص90. بحارالانوار ج15ص117
#حضرت_آمنه_علیهاالسلام به یگانگی خداوند و رسالت فرزنداشان حضرت محمد و به ولایت امیرالمؤمنین علیهماالسلام شهادت میدادند. علل شرایع ج1ص176
این بانو در 19جمادی الثانی سال 570میلادی با حضرت عبدالله علیهماالسلام ازدواج کردند. حاصل این ازدواج پر نور وجود مبارک رسول الله صلی الله علیه وآله بود. ایشان میفرمودند: وقتی پیامبر متولد شدند، ندایی غیبی شنیدم که گفت: تو سرور آدمیان را به دنیا آوردی، نام او را محمّد بگذار. امالی صدوق ص235
پیامبر نیز میفرمودند: مادرم بهترین مادران بود.
دلائل الإمامة ص59
در سفری که حضرت آمنه به یثرب رفتند. یکی از یهودیان، پیامبر را دید و شناخت و گفت: بی گمان این کودک همان پیامبر این امت است. #جناب_آمنه نیز برای حفظ جان مبارک و مقدس رسول الله که در آن زمان شش سال و سه ماه داشتند، بلافاصله از یثرب به طرف مکه راهی شدند. اما در شهر ابواء بالاخره #حضرت_آمنه_علیهاالسلام نیز همچون همسر بزرگوارشان درهفدهم جمادی الثانی سال ششم عام الفیل در سن 30سالگی به دست یهودیت خبیث دشمن خداوند؛ از روی نشانه های پیامبر شناسایی شده و با طعام زهرآلود مسموم به شهادت رسیدند.
پدر پیامبر را نیز یهودیان خبیث و نیرنگ باز دشمن خداوند به همین طریقه شناسایی و در فرصت مناسب شهید کرده بودند. چنین بود که پیامبر بعد از مادر خود، دیگربه تمام معنا یتیم گشته وبسیار بر فراق مادر خویش گریه میکردند. تاریخ یعقوبی ج2ص7.طبقات الکبری ج1ص116
#حضرت_آمنه علیهاالسلام درلحظات آخر با دیدگان اشکبار به پیامبر عرضه داشتند: هر زنده ای خواهد مُرد، هرتازه ای فرسوده خواهدشد، هر کهنسالی رخت خواهد بست. من نیز میروم ولی یاد من همیشه زنده است، چراکه فرزند پاکی بدنیا آوردم وبهترین انسان روی زمین رابه یادگار گذاشتم.
الحاوی للفتاوی ج2ص211
پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله بارها به زیارت قبرمادر خود رفتند. هنگام بازگشت از حجةالوداع، مدت طولانی درکنار قبرمادر نشسته وگریه میکردند. ازگریه ایشان همه به گریه افتادند و روزی پرگریه تر از آن دیده نشد.
فصول المختارة ص131
همچنین دشمنان حضرت مثل هند جگرخوار لعنت الله علیها و ابوسفیان کافر لعنت الله علیه، بعد ازجنگ احد قصد نبش #قبرجناب_آمنه را داشتند که برخی مانع شدند.
انساب الاشراف ج1ص103
#قبرمطهر_حضرت_آمنه علیهاالسلام گنبد وبارگاه داشته است، که توسط وهابیت تخریب شد و آثارقبر را نیز ازبین بردند.