#روزه_داری#ماه_رجب#احمدی_اصفهانی
???? جناب سلمان سلاماللهعلیه، لقمانِ امّت است????
امام صادق علیهالسّلام از پدران بزرگوارشان نقل کردند که روزی پیامبر صلّیاللهعلیهوآله به اصحاب فرمودند: «کدام یک از شما تمام عمرش را روزه میدارد؟» سلمان رحمةاللهعلیه عرض کرد: «من، یا رسول الله!» پیامبر فرمودند: «کدام یک از شما در تمام عمرش، شب زنده داری میکند؟» جناب سلمان گفت: «من، یا رسول الله!» حضرت فرمودند: «کدام یک از شما هر شب قرآن را ختم میکند؟» سلمان گفت: «من، یا رسول الله!»
در این وقت یکی از اصحاب رسول خدا صلّیاللهعلیهوآله (که با توجه به عصبیّت و نژادپرستی که بروز داده است، بعید نیست چه ملعونی باشد!) خشمگین گشته و گفت: «یا رسول الله! سلمان یک مرد ایرانی است و میخواهد به ما طایفهی قریش، فخر بفروشد! گفتید کدام از شما همهی عمرش را روزه میدارد؟ گفت من؛ با اینکه بیشتر روزها روزه ندارد! و فرمودید کدام از شما همهی شب را بیدار است؟ گفت من؛ در صورتی که بیشترِ شب را میخوابد! و گفتید کدام یک از شما هر روز قرآن را ختم میکند؟ گفت من؛ و حال آنکه بیشتر روزها میبینم که ساکت است!»
رسول خدا صلّیاللهعلیهوآله فرمودند: «ساکت باش ای فلان! تو کجا و لقمانِ حکیم کجا؟! از خودش بپرس تا تو را آگاه سازد!»
در این وقت، آن مرد روی به سلمان کرد و گفت: «ای سلمان! تو نگفتی همه روزها را روزه میداری؟!» جناب سلمان گفت: «بلی! من گفتم.» مرد گفت: «در حالی که من دیدهام که بیشتر روزها تو روزه نیستی!» سلمان گفت: «چنین نیست که تو گمان میکنی! من در هر ماه، سه روز روزه میگیرم (پنجشنبهی اول و آخر و چهارشنبهی وسط ماه) و خداوند متعال در قرآن میفرماید: من جاء بالحسنة فله عشر أمثالها (هر کس کار نیکی انجام دهد، ده برابر آن پاداش دارد؛ سوره انعام، آیه 160؛ یعنی خداوند این سه روز روزه مستحبی را سی روز حساب میکند.) به علاوه، ماه شعبان را تا رمضان روزه میگیرم؛ بدین ترتیب مثل این است که تمام عمرم را روزه میدارم.»
مرد گفت: «تو نگفتی تمام عمرم را شب زنده دارم؟!» جناب سلمان گفت: «آری! من گفتم.» آن مرد گفت: «در حالی که میدانم بسیاری از شب را در خوابی!» سلمان گفت: «چنان نیست که تو میپنداری! من از حبیبم رسول الله شنیدم که میفرمود: هر کس با وضو بخوابد، گویا همهی شب را احیاء کرده و مشغول عبادت بوده است و من همیشه با وضو میخوابم!»
مرد گفت: «آیا تو نگفتی هر روز همهی قرآن را میخوانی؟!» سلمان گفت: «آری! من گفتم.» مرد گفت: «در حالی که تو در بسیاری از روزها، ساکت هستی!» جناب سلمان گفت: «چنان نیست که تو میپنداری! زیرا که من از سرورم رسول خدا شنیدم که به امیرالمؤمنین علیهالسّلام فرمود: "ای أبالحسن! مَثَلِ تو در میان امّت من، مَثَلِ سورهی قلهواللهأحد است؛ هر کس آن را یکبار بخواند، گویی یک سوم قرآن را خوانده است و هر کس دوبار بخواند، گویی دو سوم قرآن را خوانده و هر کس سهبار بخواند، گویی همهی قرآن را تلاوت کرده است؛ ای علی! هر که تو را به زبانش دوست بدارد، یک سوم ایمان را داراست و هر کس تو را به زبان و قلبش دوست بدارد، دو سوم ایمانش کامل است و هر که تو را به زبان و قلب دوست داشته و با دستش هم یاریات کند، ایمانش کامل است؛ سوگند به خدایی که مرا به حق فرستاده اگر همهی اهل زمین تو را دوست میداشتند چنانچه اهل آسمان تو را دوست میدارند، خداوند هیچ کس را به آتش جهنم عذاب نمیکرد." و من هر روز سورهی قلهواللهأحد را سه بار میخوانم (و ولایت و محبّت امیرالمؤمنین علیهالسّلام را به زبان و قلبم دارم و به اعضاء و جوارحم نیز نصرتش میکنم).»
آنگاه مرد معترضِ هتّاک از جای برخاست و لب فرو بست، مانند اینکه سنگی به دهانش زده باشند!
???? الأمالی (شیخ صدوق)، ص85
بحار الانوار (علامه مجلسی)، ج22، ص317
#حدیث #فضائل #صوم_الدهر #تهجد
✅ آیا میخواهید از کسانی باشید که همیشهی ایّام روزه دارند؟
????????امام صادق صلواتاللهعلیه فرمودند:
???? «رسول خدا صلّیاللهعلیهوآله آنقدر روزهی مستحبّی میگرفتند که گفته میشد اصلاً افطار نمیکنند؛ سپس یک روز در میان روزه میگرفتند؛ بعدها دوشنبهها و پنجشنبهها روزه میگرفتند؛
سپس (در اواخر عمر شریفشان) در هر ماه سه روز روزهی مستحبّی میگرفتند: پنجشنبهی اوّل ماه، چهارشنبهی وسط ماه (بعد از روز دهم) و پنجشنبهی آخر ماه و میفرمودند این کار همانند این است که فرد همیشهی ایّام، روزهدار باشد (صومُ الدَّهر).»
???? «عن محمد بن مروان قال سمعت أباعبدالله عليهالسلام يقول: كان رسول الله صلّىاللهعليهوآله يصوم حتى يقال: لا يفطر ثم صام يوما وأفطر يوما، ثم صام الاثنين والخميس ثم آل من ذلك إلى صيام ثلاثة أيام في الشهر: الخميس في أول الشهر وأربعاء في وسط الشهر وخميس في آخر الشهر وكان يقول: ذلك صوم الدهر.»
???? کافی (شیخکلینی)، ج4، ص90، ح3
???? از #امیرالمؤمنین علیهالسلام نیز روایت شده که فرمودند: «روزهی سه روز از هر ماه: چهارشنبهی وسط ماه و پنجشنبهی اوّل و آخر ماه و نيز روزهی ماه شعبان، وساوس درون و پريشانیهاى دل را از بين مىبرد.»
???? خصال (شیخصدوق)، ص612
???? پس با تقیّد به روزه گرفتن سه روز در هر ماه، سعی کنیم از آثار و برکات مادی، معنوی و سلامتی حاصل از روزهداری در غیر ماه رمضان نیز بهرهمند شویم؛ کسانی که روزهی قرض دارند هم میتوانند مشمول ثواب و برکات روزهی این سه روز که سنّت اهلبیت علیهمالسلام بوده است، قرار بگیرند.
#حدیث #سبک_زندگی #آداب #روزه #سیره #رسول_خدا صلّیاللهعلیهوآله