چه داروهایی باعث عقب افتادن پریود میشود ؟
چه داروهایی باعث عقب افتادن پریود میشود ؟
داروهای پیشگیری از بارداری
قرص های پیشگیری از بارداری و حتی IUD می تواند باعث تغییر در دوره قاعدگی شود. ممکن است قاعدگی شما سبک تر شود و یا کلا یک دوره از پریود خود را از دست بدهید. ولی در مواردی در زنان مبتلا به آندومتریوز، مصرف این داروها میتواند باعث داشتن پریودهای شدید و قاعدگی دردناک میشود. البته در صورتی که از داروهای پروژسترون ضعیف استفاده کنید این عوارض میتواند کمی کمتر باشد.
زمانی که به دوران یائسگی نزدیک می شوید ممکن است پزشک برای شما داروهای هورمونی شامل استروژن ، پروژسترون و یا ترکیبی از هر دو تجویز کند که این داروها نیز می تواند بر روی دوره های شما تاثیرگذار باشند .
داروهای کنترل قند خون
در صورتی که دچار دیابت هستید و برای کاهش قند خون از داروهایی مانند متفورمین استفاده میکنید ممکن است دچار تغییر در دوره قاعدگی خود شوید. برخی از زنان بعد از چند ماه مصرف این داروها، در برخی از موارد یک یا چند دوره قاعدگی خود را از دست میدهند.
وارفارین
وارفارین و سایر داروهایی که بر روی لخته شدن خون تأثیرگذار هستند و خون را رقیق تر میکنند (مانند پلاویکس و آسپیرین ، ایبوپروفن، ناپروکسن) می تواند بر روی قاعدگی تأثیر بگذارند. مصرف این گونه داروها معمولا با قاعدگی های بسیار سنگین و حتی خونریزی در بین دو قاعدگی همراه است.
داروهای تیروئید
غده تیروئید هورمون هایی را ترشح می کند که به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم می تواند بر روی قاعدگی شما موثر باشد . همچنین مصرف داروهای درمان مشکلات تیروئید ( مانند لووتیروکسین ) می تواند باعث تغییراتی در سیکل قاعدگی شما شود .
داروهای ضد افسردگی
داروهای ضد افسردگی تاثیرات متفاوتی روی دوره قاعدگی دارند . برخی از این داروها می توانند باعث از دست رفتن دوره های قاعدگی شده و برخی دیگر از این داروها می توانند باعث داشتن قاعدگی بسیار شدید و خونریزی در بین دوره ها شوند .این عوارض جانبی معمولا بعد از سه هفته از شروع مصرف این داروها مشاهده می شوند . (داروهایی مانند ایمی پرامین ، آمی تریپتیلین ، نورتریپتیلین )
داروهای صرع
مطالعات اخیر نشان داده است داروهای صرع و جلوگیری از تشنج می تواند باعث ایجاد دوره های نامنظم و یا حتی از دست دادن قاعدگی شوند .
داروهای شیمی درمانی
داروهای شیمی درمانی می توانند باعث قطع شدن پریود شوند . اگر شما زیر 40 سال دارید ، بعد از قطع مصرف این داروها ممکن است دوباره پریود شوید ولی اگر بیشتر از 40 سال سن دارید ممکن است تا آخر عمر پریود نشوید