تونل بادی برای بررسی نحوه پرواز پرنده ها و الگو برداری از آن برای ساخت پهباد
پرندهها میتوانند حتی در بادهای نسبتا شدید، شهرها را هم به راحتی جنگلها مکانیابی کنند. برای داشتن پهپادهای بهتر قطعا بهترین راه، بررسی پرندههاست. اگر این موجودات میتوانستند حرف بزنند، تا کنون هزاران بار رازشان را از آنها پرسیده بودیم. این که چطور میتوانند در شرایط دشوار پرواز کنند حیرتانگیز است و این که چگونه میتوان این الگوی پرواز را در یک ربات پیاده کرد کمک بسیار بزرگی به تکنولوژی پهپاد است.
از آنجایی که پرندهها حرف نمیزنند، «مدرسهی مهندسی استنفورد» (Stanford School of Engineering) یکی از پیشرفتهترین تونلهای بادی دنیا را ساخته است تا فرآیند پرواز پرندهها را بررسی کند. پروفسور «دیوید لنتینک» (David Lentink) برای توسعهی هرچه بیشتر پهپادها و مقاومت آنها در شرایط باد، پرندهها را از نزدیک مورد بررسی قرار داده است.
تونل یک ژنراتور تلاطم دارد که سرعتها و الگوهای گوناگون باد را شبیهسازی میکند، در حالی که دوربینهای پرسرعت، بال زدن پرهای پرندگانی که در تونل پرواز میکنند را یک به یک ضبط میکند.اما این فقط شروع کار است، محققان قصد دارند دستههای پرندهها را برای پرواز در تونل آموزش دهند تا بتوانند تعیین کنند آیا تلاطمی که از بال زدن دسته جمعی خود پرندهها ایجاد میشود روی پرواز هر یک تاثیر میگذارد. علاوه بر آن قصد دارند تجهیزاتی نصب کنند که ماهیچه و استخوانهای پرنده را حین پرواز نشان دهد. لنتکین معتقد است دادههایی که جمعآوری خواهند کرد میتواند در ساخت پهپادهای بهتر اطلاعات حیاتی در دسترس قرار دهد. بعدها، او میخواهد برای آزمایش ماشینهای پرندهنمایی که قصد دارد بسازد، از این تونل بادی استفاده کند. این ماشینها بال خواهند داشت و بر اساس شرایط جریان باد از این بالها استفاده خواهند کرد.