شرایط دریافت معافیت پزشکی شب ادراری
مشمولان نظام وظیفه در برخی از شرایط جسمی یا روانی قادر به انجام خدمت نیستند. سازمان نظام وظیفه این افراد را از خدمت مستثنی کرده است که بیماری شب ادراری نیز از جمله این بیماری هاست. و شما می توانید برای دریافت معافیت پزشکی شب ادراری اقدام نمایید. با توجه به پیچیدگی های شرایط معافیت پزشکی سربازی و آیین نامه معافیت پزشکی مختلف نظام وظیفه پیشنهاد می شود برای اقدام مؤثرتر مشاوره معافیت پزشکی خدمت سربازی انجام شود. اولین گام آشنایی با بیماری است که در ادامه توضیحات اجمالی درباره شب ادراری ارائه می شود.
شبادراری(خواب ادراری) یا شبمیزی[نیازمند منبع] به حالتی گفته میشود که در سنی که معمولاً هم سن و سالان بیمار میتوانند خود را کنترل کنند، شخص بهطور غیرارادی در هنگام خواب ادرار میکند. اگر از ابتدای تولد هنوز کودک در شب ادرار میکند به این حالت شب ادراری اولیه (PNE) میگویند. اگر کودک شب ادراری نداشته و بعداً دچار آن شده به آن شب ادراری ثانویه (SNE) گویند. بیشتر دختران تا سن 6 سالگی و بیشتر پسران تا سن 7 سالگی از این حالت خارج میشوند. تا سن 10 سالگی نزدیک به 95٪ از کودکان بهبود مییابند. میان 0٬5٪ تا 2٬3٪ از بزرگسالان دارای شب ادراری هستند.
به بیان دیگر شب ادراری (خواب ادراری) امری ناخودآگاه است که کودک یا فرد بر آن ارادهای ندارد. در واقع این مشکل زمانی بروز میکند که مثانه فرد در طول خواب آنقدر پر میشود که ظرفیت آن تکمیل شده و ادرار اضافی را به شکلی غیرارادی خارج میکند. درعینحال حس پر بودن مثانه آنقدر قوی نیست که فرد را از خواب بیدار کند تا ادرار را دفع کند. از دلایل شب ادراری میتوان به وجود اختلال در هورمونهای بدن، مشکل مثانه، ناآرامی هنگام خواب، مصرف دارویی خاص، مشکلات روانی و یا ژنتیک اشاره کرد، اما یکی از عوامل تأثیرگذار مهم دیگر نوع تغذیه در طول روز است، برای مثال مصرف قهوه که نوشیدنی ادرار آور است می تواند برای کودکان 3 تا 5 سال که هنوز ماهیچه ها و عضلات آن ها خوب شکل نگرفته است دردسر ساز شود.
منبع: ویکی پدیا
شرایط دریافت معافیت پزشکی شب ادراری چیست؟
در دریافت معافیت پزشکی شب ادراری این نکته بسیار حائز اهمیت است که با توجه شدت و نوع بیماری ممکن است معافیتی که به مشمول تعلق می گیرد انواع مختلفی داشته باشد. با توجه به نوع و میزان شدت بیماری، ممکن است سطح توانایی فرد برای انجام کارها متفاوت باشد. به همین دلیل سازمان نظام وظیفه مشمولان خدمت وظیفه عمومی را از نظر وضع مزاجی و استعداد جسمی و روانی به چهار دسته زیر تقسیم کرده است:
کسانی که از نظر جسمی و روانی سالم و قادر به انجام خدمت هستند.
کسانی که به علت نقص عضو و یا ابتلا به بیماری از سلامتی کامل برخوردار نبوده اما قادر به انجام خدمت در امور غیر رزمی می باشند.
کسانی که به علت عدم رشد یا ابتلا به بیماری موقتاً قادر به انجام خدمت دوره ضرورت نیستند.
مشمولانی که به علت نقص عضو یا ابتلا به بیماری جسمی و یا روانی به طور دائم قادر به انجام خدمت دوره ضرورت نیستند.
مرکز مشاوره آویژه
https://avije.org/%d9%85%d8%b9%d8%a7%d9%81%db%8c%d8%aa-%d9%be%d8%b2%d8%b4%da%a9%db%8c-%d8%b4%d8%a8-%d8%a7%d8%af%d8%b1%d8%a7%d8%b1%db%8c/
با مشاوران آویژه همراه باشید
https://avije.org/
#معافیت_پزشکی_شب_ادراری #مشاوره_آویژه #مشاوره_سربازی #معافیت_کفالت #کفالت_پدر #کفالت_مادر #مشاوره_نظام_وظیفه #معافیت_سربازی #کفالت_برادر #معافیت_پزشکی #امریه_سربازی #کسری_خدمت #معافیت_تحصیلی