#ماه_رجب #رجب_مبارک#اول_رجب
در تمام ماه رجب شصت رکعت نماز بخواند، در هر شب دو رکعت به این ترتیب که در هر رکعت «یک مرتبه» سوره «حمد» و «سه مرتبه» «قُلْ یٰا أَیُّهَا الْکٰافِرُونَ» و «یک مرتبه» سوره «توحید» بخواند و چون سلام دهد، دستها را بلند کرده و بگوید:
لَا إِلٰهَ إِلّا اللّٰهُ وَحْدَهُ لَاشَرِيكَ لَهُ، لَهُ الْمُلْكُ وَلَهُ الْحَمْدُ، يُحْيِى وَيُمِيتُ وَهُوَ حَيٌّ لَايَمُوتُ، بِيَدِهِ الْخَيْرُ، وَهُوَ عَلَىٰ كُلِّ شَىْءٍ قَدِيرٌ، وَ إِلَيْهِ الْمَصِيرُ، وَلَا حَوْلَ وَلَا قُوَّةَ إِلّا بِاللّٰهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمِ، اللّٰهُمَّ صَلِّ عَلَىٰ مُحَمَّدٍ النَّبِيِّ الْأُمِّيِّ وَآلِهِ.
معبودی جز خدا نیست، یگانه و بیشریک است، فرمانروایی و سپاس ویژه اوست، زنده میکند و میمیراند و او زندهای است که هرگز نمیمیرد، خیر فقط به دست اوست و او بر هر کاری توانا است و بازگشت همه بهسوی اوست و هیچ نیرو و توانى نیست جز به خداى بلندمرتبه بزرگ، خدایا! بر محمّد پیامبر اهل مکّه(امی به معنای اهل مکّه بودن است روایت بعدی را بخوانید) و خاندانش درود فرست.سپس دستها را به صورت خویش بمالد، از پیامبر روایت شده: هرکه این عمل را بجا آورد، خدا دعایش را مستجاب کند و پاداش شصت حج و شصت عمره را به او عطا فرماید
#امی
اهل ام القری
معنای امّی بودن رسول خدا چیست؟
«هُوَ الَّذِي بَعَثَ فِي الْأُمِّيِّينَ رَسُولا مِنْهُمْ يَتْلُوا عَلَيْهِمْ آياتِهِ وَيُزَكِّيهِمْ وَيُعَلِّمُهُمُ الْكِتابَ وَالْحِكْمَةَ»جمعه/2
----------------------------
معاني الأخبار، (انتشارات اسلامى)، ص53:
جعفر ابن محمد الصوفى گويد: از امام جواد عليه السلام ◀️پرسيدم: اى فرزند رسول خدا، چرا نبىّ اكرم صلّى اللَّه عليه و آله به «امّى» موسوم شدهاند؟
حضرت فرمودند: مردم در اين باره چه میگويند؟
عرض كردم: گمانشان اين است كه چون پيامبر كتابت نمیدانستند به اين اسم خوانده شدند.
امام عليه السّلام فرمودند: دروغ پنداشتهاند، از رحمت خدا دور باشند، اين سخن كجا صحيح میباشد در حالى كه خداوند در كتاب محكم خودش میفرمايد: هُوَ الَّذِي بَعَثَ فِي الْأُمِّيِّينَ رَسُولًا مِنْهُمْ يَتْلُوا عَلَيْهِمْ آياتِهِ وَ يُزَكِّيهِمْ وَ يُعَلِّمُهُمُ الْكِتابَ وَ الْحِكْمَةَ
پيغمبرى بزرگوار از همان مردم برانگيخت تا بر آنان آيات وحى خدا را تلاوت كند و آنها را از جهل و اخلاق زشت پاك سازد و شريعت كتاب آسمانى و حكمت الهى بياموزد. چگونه تعليم دهد چيزى را كه بلد نيست، به خدا سوگند رسول خدا صلّى اللَّه عليه و آله به هفتاد و دو زبان میخواند و مینوشت يا فرمود: به هفتاد و سه زبان میخواند و مینوشت.
◀️و امّا اين كه به آن حضرت امّى گفتند به خاطر اين بود كه آن جناب از اهل مكّه بود و مكّه از امّهات و مهمترين شهرها بود و همين مراد حقّ عزّ و جلّ است كه میفرمايد:
(لِتُنْذِرَ أُمَّ الْقُرى وَ مَنْ حَوْلَها- و براى اين كه اهل مكه و حوالى و اطراف آن را انذار كند./ شوری،7)
علل الشرایع؛ شیخ صدوق/ باب صد و پنجم سرّ ناميده شدن پيامبر گرامى صلّى اللَّه عليه و آله به لقب «امّى» -حدیث دوم:
◀️راوى میگويد: عرضه داشتم: چرا حضرتش را امّى میخوانند؟
فرمود: چون منسوب به مكّه است و همين معنا مراد از فرموده حقّ تعالى است كه میفرمايد: لِتُنْذِرَ أُمَّ الْقُرى الخ پس امّ القرى مكّه است لذا به حضرت كه منسوب به آن است گفته شده امّى.
-----نقدی بر تفسیر المیزان که اشتباهات بسیار فاحش و نادرستی دارد:
در حالیکه آیه "لتُنْذِرَ أُمَّ الْقُرى وَ مَنْ حَوْلَها" تبیینگر معنای "امی" در این آیه است صاحب المیزان به خاطر شبههای که نتوانستهاند جواب آن را بدهند معنای تفسیری "امی" را که حضرت نمودند را کردهاند. ایشان میگویند اگر "امی" را اهل مکه معنا کنیم لازم میآید پیامبر فقط مبعوث برای اهل مکه باشند نه اهل مدینه و ... و نسلهای آینده.
ایشان توجه نکردهاند که با این تفسیر اصلا مشکلی را حل نکردهاند، زیرا باز این اشکال را میتوان تکرار کرد و گفت اگر منظور از "امی" بیسواد باشد پس باید بگوییم هُوَ الَّذِي بَعَثَ فِي الْأُمِّيِّينَ رَسُولًا مِنْهُمْ يَتْلُوا عَلَيْهِمْ آياتِهِ وَ يُزَكِّيهِمْ وَ يُعَلِّمُهُمُ الْكِتابَ وَ الْحِكْمَةَ یعنی اینکه پیامبر خدا فقط برای هدایت بیسوادها برانگیخته شدهاند. در واقع صاحب المیزان اشکال را متوجه نشده و جوابی دادهاند که باز همان اشکال تکرار میشود!
اگر ما باشیم و فقط همین آیه و حتی آیه "ام القری" هم در سوره شوری نباشد و حدیثی هم در شرح معنی "امی" بودن رسول خدا وجود نداشته باشد باز به ضرورت عقلی حق نخواهیم داشت "امی" را بیسواد و قادر نبودن به خواندن و نوشتن معنا کنیم ولو قبل از بعثت، زیرا لازم میآید کسانی که قادر به خواندن و نوشتن هستند افضل از رسول خدا باشند.
چنانچه علامه مجلسی در حق الیقین درباره رسول خدا قبل از بعثت شان مینویسد "اگر عمل به شريعت پيغمبر ديگر نمايد رعيت او خواهد بود و بايد كه آن پيغمبر افضل از او باشد و اين خلاف ضروريات دين است".
و نیز مینویسند: "در احاديث بسيار وارد شده است كه هيچ زمان دنيا خالى از حجت خدا نمیباشد اگر حضرت رسول در ابتدای تكليف پيغمبر نبود بايست يا وصى عيسى يا وصى ابراهيم را تتبع نمايد و به او ايمان بياورد و تابع او گردد پس بايست اين معنى را اكثر اهل مكه بدانند و نقل كنند قطع نظر از آنكه لازم میآيد كه آن حضرت مرتبهاش پستتر از آن وصى باشد و افضليت آن حضرت بر ساير خلق ضرورى دين اسلام است. پس گوئيم كه پيغمبرى آن جناب هميشه بود پيوسته به وحى و الهام الهى به شريعت خود عمل مینمود و بعد از چهل سال رسول شد و مأمور گرديد كه مردم را بسوى خدا دعوت نمايد".
حق الیقین، علامه مجلسی، ص58-57 (انتشارات سرور)