آیا اینترنت ماهواره ای در اختیار ایران هم قرار میگیره !
در این ویدیو به این سوالات پاسخ داده خواهد شد:
استارلینک چیست؟
اینترنت ماهواره ای چیست؟
آیا استارلینک برای همه دنیا در نظر گرفته شده است؟
کدام کشورها تحت پوشش اینترنت ماهواره ای قرار خواهند گرفت؟
آیا استارلینک به ایران خواهد رسید؟
آیا استارلینک برای همه جهان است؟
آیا اینترنت ماهواره ای قابل فیلتر کردن است؟
چطور به اینترنت ماهواره ای دسترسی پیدا کنیم؟
ایلان ماسک چطور استارلینک را راه اندازی خواهد کرد؟
استارلینک از چه زمانی در دسترس خواهد بود؟
سرعت اینترنت ماهواره ای چقدر است؟
سرعت استارلینک چقدر است؟
آیا استارلینک رایگان است؟
هزینه اشتراک استارلینک چقدر است؟
چطور اشتراک استارلینک را بخریم؟
آیا باید برای اینترنت ماهواره ای ثبت نام کرد؟
اینترنت ماهواره ای چه زمانی قابل استفاده است؟
آیا ایران می تواند استارلینک را فیلتر کند؟
اینترنت ماهواره ای چیست؟
این روزها که بحث فیلترینگ و محدودیت های اینترنت بسیار بالا گرفته ، باید دید در دیگر جاهای دنیا چه خبره و اینترنت چطور در اختیار مردم قرار گرفته. و میخوایم سری بزنیم به پروژه معروف اینترنت ماهواره ای ایلان ماسک، اهداف این پروژه، امکانات و پیشرفت هاش. با ما تا پایان این ویدیو همراه باشید تا ببینیم داستان اینترنت ماهواره ای ایلان ماسک چیه.
استارلینک، پروژه اینترنت فضایی «ایلان ماسک» بنیان گذار شرکت «اسپیس ایکس» است. خدمات استارلینک ابتدا در سال گذشته در آمریکای شمالی ارائه شد و به افراد این امکان را داد تا از شبکه پرسرعتی که از صورت فلکی ماهوارهای اسپیس ایکس ارسال میشد استفاده کنند. بیش از 1000 ماهواره استارلینک در حال حاضر در مدار هستند و طرحی در دست است که طی چند سال آینده دهها هزار ماهواره دیگر نیز به آنها اضافه شود.
پیش بینی میشود که اینترنت ماهوارهای استارلینک که از سوی طرح اسپیسایکس ایلان ماسک هدایت میشود تا ماه سپتامبر (شهریور-مهر) بتواند پوشش جهانی پایدار داشته باشد اما پس از آن نیاز به تاییدیههای نظارتی خواهد داشت.
با این حال وی تاکید کرد: «پس از آن ما وارد روند وضع مقررات خواهیم شد که باید به هر کشور مراجعه کنیم و برای ارائه خدمات مخابراتی تاییدیه بگیریم.»
ایلان ماسک، میلیاردر آمریکایی و مالک شرکت های تسلا و اسپیس ایکس اعلام کرد که قصد دارد تا 30 میلیارد دلار برای توسعه خدمات اینترنت ماهواره ای در پروژه استارلینک Starlink سرمایه گذاری کند.
استارلینک که زیرمجموعه شرکت اسپیس ایکس است، قصد دارد هزاران ماهواره را برای تأمین اینترنت پرسرعت در کشورهای منزوی و مناطق دارای اینترنت ضعیف به فضا فرستاده و در مدارهای نزدیک زمین قرار دهد.
وی افزود: با گذشت زمان این سرمایه گذاری چندین برابر خواهد شد و می تواند 20 یا 30 میلیارد دلار باشد. اساساً رقم زیادی است.
ماسک همچنین تأکید کرد که استارلینک در حال حاضر در حدود دوازده کشور در حال فعالیت بوده و تعداد این کشورها رو به افزایش است و در حال حاضر کمی بیش از 69000 کاربر فعال دارد.
وی گفت: ما در مسیر (رشد) خود هستیم و فکر می کنم ظرف 12 ماه چند صد هزار کاربر، احتمالاً بیش از 500 هزار کاربر داشته باشیم. در مکان هایی که در حال حاضر اتصال اینترنت وجود ندارد یا بسیار محدود است، نیاز به این خدمات وجود دارد.
اینترنت ماهوارهای استارلینک یک شبکه اینترنت جهانی است و برای سرویسدهی به هیچ منطقه جغرافیایی خاصی محدود نمیشود. به کمک این سیستم جدید، سرعت انتقال دادهها بین 50 تا 150 مگابیت در ثانیه خواهد بود و زمان تاخیر برای دریافت پاسخها نیز به حدود 20 تا 40 میلیثانیه میرسد.
آیا ارتباط اینترنت ماهوارهای در ایران امکان پذیر است؟
مدیرعامل شرکت اسپیس ایکس در ماه مارس گذشته نیز در پاسخ به یک کاربر ایرانی در توییتر درباره اینترنت ماهوراهای و امکان دسترسی ایرانیان به آن گفت که تا جایی که بتواند حمایت میکند. این کاربر تاکید کرده بود که امکان دارد دسترسی ایرانیان به اینترنت جهانی به زودی قطع شود.
اینترنت ماهوارهای را نمیتوان محدود کرد
آیا امکان اختلال در اینترنت ماهوارهای استارلینک به وسیله پارازیت وجود دارد یا خیر؟
شرکت اسپیس ایکس اعلام کرده قطر هر دیش که در پک خریداری شده موجود است، 70 سانتی متر است. دیش را در هر جا که قرار دهید از غرب به شرق به ازای هر 10 سانتیمتر یک سیگنال ماهواره اسپیس ایکس دریافت میکند. با این حساب تا امروز هر دیش در هر جایی که قرار بگیرد از سه ماهواره سیگنال دریافت خواهد کرد. دیشها دارای سیستمی هستند که به صورت کاملا ًهوشمند چرخیده و قویترین سیگنال از بین سه سیگنال را تشخیص داده و روی بهترین و قویترین آنها متمرکز میشوند. اوج تکنولوژی اینجاست که با جابجا کردن محل دیش، مثلاً 70 سانتیمتر، کاربر سیگنال را از سه ماهواره دیگر دریافت خواهد کرد. قرار است تا دو سال دیگر سه سیگنال تبدیل به 10 سیگنال شود. بنابراین جلوگیری رسیدن سیگنال به دیش کاری بسیار دشوار است.
اینترنت استارلینک خواه ناخواه در ایران فراگیر خواهد شد
آیا اینترنت ماهواره ای در اختیار ایران هم قرار میگیره !