اگر فردی کتابخوان هستید، دربارۀ «کپیرایت» یا «حق مؤلف» چیزهایی میدانید. روز اول سال میلادی، روز جهانی رعایت حق کپیرایت است. اولین قانون کپیرایت بیش از 311 سال پیش در پارلمان بریتانیا وضع شد. این قانون بارها تغییر کرد تا در کنوانسیون «برن» که توافقنامۀ بینالمللی در زمینۀ حق کپیرایت و حفاظت از آثار هنری و ادبی است، تصویب شد.
شاید این پرسش به ذهنتان خطور کند که چرا باید قانون کپیرایت را رعایت کنیم. قانون کپیرایت از سوءاستفاده از محتوای پدیدآوران جلوگیری میکند. هنگامی که حق نشر اثر خود را دارید، از حمایت ملی و بینالمللی برخوردار خواهید شد. همچنین این امکان را فراهم می کند که از کارهای خلاقانۀ خود، درآمد کسب کنید.
وقتی در جایگاه مصرفکنندۀ محصول هستید، در ظاهر، برایتان مقرونبهصرفه است که اثر را بهرایگان دانلود یا ایدهها را کپی کنید. اما این سود، موقتی است. حمایت از حقوق پدیدآور او را دلگرم میکند تا آثار خلاقانهتری تولید کند. با رعایت قانون کپیرایت، کمک میکنیم چرخۀ تولید آثار خلاقانه ادامه داشته باشد. یادمان باشد همیشه در جایگاه مصرفکننده نیستیم. شاید روزی برسد که ما پدیدآور باشیم و آنوقت که پای منافع مادی خودمان مطرح است، از کپیشدن و دانلود اثرمان ضرر خواهیم کرد.
نشر برآیند، ناشر کتابهای حوزۀ کسبوکار و توسعۀ فردی روز جهانی #قانون_کپیرایت را گرامی میدارد. با وجود مشکلات بسیار ناشی از تحریمها و هزینۀ کلان، تلاش میکنیم از ناشر اصلی کتاب، حق کپیرایت را بخریم. خون نحس، مشتریان گرسنه، نوهزینهکاهی، 500 نکتۀ کاربردی از بازاریابی شبکههای اجتماعی، پیروزی آگاهانه و ساستک از جملۀ کتابهایی است که با کپیرایت ناشر اصلی منتشر شدهاند.