مالیات اجاره بر عهده ی چه کسی است
در مورد مالیات اجاره املاک باید گفت که به طور کلی پرداخت مالیات بر درآمد اجاره املاک به عهده مؤجر است. اما در قانون مالیاتهای مستقیم در صورتی که مستاجر شخصیت حقوقی باشد مطابق تبصره 9 ماده 53 مکلف به کسر و پرداخت مالیات تکلیفی اجاره تا پایان ماه بعد از پرداخت اجاره است.
ماده 53 قانون مالیاتهای مستقیم به بحث مالیات بر درآمد اجاره املاک و مستغلات پرداخته و یکی از مواد مهم قانونی در این زمینه است. این ماده قانونی میگوید:
«درآمد مشمول مالیات املاکی که به اجاره واگذار میگردد عبارت است از کل مالالاجاره، اعم از نقدی و غیر نقدی، پس از کسر بیست¬ و پنج درصد(25%) بابت هزینهها و استهلاکات و تعهدات مالک نسبت به مورد اجاره.»
این ماده قانونی در ادامه به مباحث دیگری در این زمینه اشاره میکند. از جمله اینکه «درآمد مشمول مالیات در مورد اجاره دست اول املاک مورد وقف یا حبس بر اساس این ماده محاسبه خواهد شد.»
همچنین ادامه میدهد: «هرگاه موجر مالک نباشد، درآمد مشمول مالیات وی عبارت است از مابهالتفاوت اجاره دریافتی و پرداختی بابت ملک مورد اجاره.»
اما همین ماده دارای چندین تبصره قانونی مختلف است که هر کدام به موضوعی اشاره کردهاند و ما در اینجا با تبصره 9 آن سروکار داریم که به بحث مالیات تکلیفی اجاره املاک اشاره دارد و میگوید:
«وزارتخانهها، موسسات و شرکتهای دولتی و دستگاههایی که تمام یا قسمتی از بودجه آنها به وسیله دولت تامین میشود، نهادهای انقلاب اسلامی، شهرداریها و شرکتها و موسسات وابسته به آنها و همچنین سایر اشخاص حقوقی مکلفاند مالیات موضوع این فصل را از مالالاجارههایی که پرداخت میکنند کسر و تا پایان ماه بعد(1) به اداره امور مالیاتی محل وقوع ملک پرداخت و رسید آن را به موجر تسلیم نمایند.»
براساس این تبصره قانونی چنانچه مستاجر شخص حقوقی باشد، زمانی که اجاره را پرداخت میکند، ملکف است که مالیات اجاره را محاسبه و کسر کند. سپس آن را به اداره دارایی پرداخت کرده و رسیدش را به موجر تحویل دهد.
به این نوع مالیات مالیات تکلیفی میگویند که متاسفانه بسیاری از حسابداران از آن اطلاع ندارند و از این بابت کسبوکارها و حتی اشخاص حقیقی جریمههای زیادی متحمل میشوند
موسسه فناوران رها فام
آدرس:تهران، ابتدای بلوار کشاورز،پلاک 31 طبقه سوم جنوبی
تلفن دفتر : 02145293- 88854146
سایت:
https://hesabdarkomak.com/
محدوده فعالیت تهران