آیا صدور حدیث غدیر بخاطر شکواییه سپاه یمن ازعلی(ع) بود؟
آیا انگیزه حدیث غدیر شکایت سپاه یمن بود؟
شکایت سپاه یمن موجب اثبات ولایت علی (ع)
برخی از افراد بی اطلاع و یا معاند می گویند: حضرت علی پس از ورود به یمن غنایم جنگی را تقسیم نمود و یک زن زیبا را برای خود به غنیمت برد؛ این کار ایشان و بعضی علل دیگر موجب شکایت سپاهیان اعزامی به یمن گردید به همین علت حضرت رسول اکرم (ص) در محل غدیر خم طی بیاناتی دوستی حضرت علی را سفارش نموده و لشکریان معترض را از دشمنی و مخالفت با حضرت علی بر حذر داشته است . رجوع شود به سایت سنی نیوز 28/9/1387
پاسخ این اشکال بی اساس
1 - شکایت سپاه یمن سال هشتم هجری بوده نه دهم
بنا به گفته زینی دحلان مفتی مکه مکرمه ، این سفر علی (ع) سال هشتم هجرت صورت گرفته:«واما بعثه الی همدان فکان سنه ثمان بعد فتح مکه» . السیره النبویه ، ج2 ص371 .
2 - شکایت در مدینه صورت گرفته نه در غدیر خم
بنا به نقل طبرانی شکایت سپاه یمن در مدینه صورت گرفته است: بُریده که حامل شکایت سپاه یمن بود می گوید: وارد مدینه شدم به مسجد پیامبر (ص) رفتم و حضرت در منزل خود بودند: فقدمت المدینه، ودخلت المسجد ورسول الله (ص) فی منـزله». المعجم الاوسط ، ج 6 ص 162.
3 - توطیه صحابه بر ضد علی (ع) و خشم پیامبر؛ منافات با عدالت
تعدادی از صحابه دم در پیامبر اکرم (ص) بودند و به من گفتند: ای بریده از یمن چه خبر؟ گفتم پیروزی نصیب مسلمانان شده و علی کنیزی را از غنایم جنگی برای خود برداشت و آمده ام به پیامبر شکایت کنم. صحابه گفتند: به پیامبر خبر بده (شکات کن) که این کار علی را از چشم حضرت ساقط می کند. «قَالُوا فَاَخْبِرْهُ فَاِنَّهُ یَسْقُطُهُ مِنْ عَیْنِ رَسُولِ اللَّهِ یَسْمَعُ ». المعجم الاوسط ، ج 6 ص 162.
در این هنگام بود که پیامبر اکرم (ص) از منزل بیرون آمد «یُعْرَفُ الْغَضَبُ فِی وَجْهِهِ» آثار غضب و خشم در چهره آن حضرت نمایان بود و فرمود: چه شده که عده ای از علی (ع) بدگویی می کنند ؛ هر کس از علی بدگویی کند از من بدگویی کرده و هر کس از علی جدا شود از من جدا شده است؛ علی از من و من از علی هستم: «مَنْ تَنَقَّصَ عَلِیّاً فَقَدْ تَنَقَّصَنِی وَ مَنْ فَارَقَ عَلِیّاً فَقَدْ فَارَقَنِی اِنَّ عَلِیّاً مِنِّی وَ اَنَا مِنْه ».المعجم الاوسط ، ج 6 ص 162.
4 - اثبات ولایت و امامت علی (ع) نه دوستی و آشتی
حضرت رو کرد به بریده و فرمود : سهم علی از غنایم خیلی بیشتر از یک کنیز است علی ولی امر شما بعد از من است: «وَانَّهُ وَلِّیُکُمْ مِنْ بَعْدِی!». المعجم الاوسط ، ج 6 ص 162.
بنا به نقل احمد بن حنبل فرمود: هر کس من ولی امر او هستم، علی هم ولی امر او است: «مَنْ کُنْتَ وَلِیَّهُ ، فَعَلِیٌّ وَلِیُّهُ». مسند احمد بن حنبل ، ج5 ص350 .