#بیست_و_هفتم_رجب_روز_مبعث
بیست و هفتم رجب رسول الله صلى الله عليه وآله در سن 40سالگى به پیامبری مبعوث شدند و همچنین آغاز نزول قرآن بر پيامبر در اين روز بوده است.
صلوات و زيارت آن حضرت و مخصوصا زیارت #اميرالمؤمنين عليه السلام در #روز_مبعث وارد شده است.
در #نهج_البلاغه آمده که امیرالمؤمنین علیه السلام فرمودند: به هنگام نزول وحی بر پیامبر، صدای ناله شیطان رجیم لعین را شنیدم. گفتم: یارسول الله، این صدای ناله چیست؟ فرمود: این ناله شیطان رجیم لعین است.
یاعلی "إنَّکَ تَسمعُ ماأسمَع وتَرَی ماأرَی إلا أنَّکَ لستَ بنَبیٍّ ولَکنَّکَ وزیرٌ وإنَّکَ لعَلَی خَیْر"
آنچه من میشنوم تو میشنوی وآنچه من می بینم تو نیز می بینی، جزاینکه پیامبر نیستی، ولی وزیر من و برطریق خیرهستی.
هنگامی که پیامبر از #غار_حرا برگشتند، انوار جلال و عظمت ايشان را فرا گرفته بود، بحدى كه هيچكس را ياراى آن نبود كه به آن حضرت نظر كند. از كنار هر درخت و گياه و سنگی كه میگذشتند در برابر آن حضرت خم میشدند وبه #زبان_فصيح میگفتند: "السلام عليك يا نبى الله، السلام عليك يا رسول الله"
از #شعاع_انوار جمال آن حضرت خانه منور شده بود. حضرت خديجه سلام الله عليها عرض كردند: اى محمد(صلی الله علیه وآله)، اين چه نور است كه از شما مشاهده مى كنم؟ آن حضرت فرمودند: اين نور پيامبرى است. سپس خطاب به حضرت خديجه سلام الله عليها فرمودند: بگو: "لا اله الا الله محمد رسول الله" حضرت خديجه سلام الله عليها عرض كردند: سالهاست من پيامبرى شما را میدانم. سپس به #وحدانيت خداوند متعال و رسالت پيامبر صلى الله عليه وآله شهادت دادند.
در اين هنگام آن حضرت فرمودند: اى خديجه #احساس_سرما میكنم. جامه اى برمن بپوشان. حضرت جامه برخود كشيد وخوابيد. ازجانب حق تعالى ندا رسيد: "ياأيها المدثر، قم فانذر و ربّك فكبّر" #سوره_مدثر آیه1
اى جامه به خود پيچيده، برخيز و بترسان
مردم را از عذاب پروردگار خود، و #تكبير بگو و پروردگارت را به بزرگى ياد كن.
آن حضرت برخاست و انگشت مبارک در گوش خود گذاشته و فرمودند: "الله اكبر الله اكبر" پس صداى آن حضرت به همه موجودات رسيد، وهمه با او موافقت كردند.
امام جوادعلیه السلام فرمودند: "...لقدکان رسول الله یقرأ ويكتب بثلاثة وسبعين لسانا وإنماسمي الأمي بأنه كان من أهل مكة..."
پیامبر به 73زبان میخواند ومینوشت. نام #امی یعنی آن جناب از #اهل_مكه بود و مکه از امهات یعنی مهم ترين شهرها بود...
علل الشرایع ص125
زادالمعاد ص36
منتهى الامال ج1ص47
بحارالانوار ج19 ص174-186
نهج البلاغه خطبه234
طباطبایی صاحب المیزان در ذیل این آیه با تفسیر به رای اشتباه مینویسد:
در حالیکه آیه "لتُنْذِرَ أُمَّ الْقُرى وَ مَنْ حَوْلَها" تبیین گر معنای "امی" در این آیه است.
2⃣امام معصوم می فرمایند منظور از "امی" بی سواد و عدم توانایی بر خواندن و نوشتن نیست بلکه یعنی اهل ام القری بودن، ولی صاحب المیزان دقیقا همان چیزی معنا میکنند که امام از آن نهی کردند!!!!!!!????????????????????
ایشان به خاطر شبهه ای که نتوانسته اند جواب آن را بدهند تفسیر صحیح "امی" را رد کرده اند. ایشان می گویند اگر "امی" را اهل مکه معنا کنیم لازم می آید پیامبر فقط مبعوث برای اهل مکه باشند نه اهل مدینه و ... و نسل های آینده!!!!!!!!????????????????????????
و توجه نکرده اند که با این تفسیرشان اصلا مشکلی را حل نکرده اند زیرا باز این اشکال را میتوان تکرار کرد و گفت اگر منظور از "امی" بیسواد باشد پس باید بگوییم هُوَ الَّذِي بَعَثَ فِي الْأُمِّيِّينَ رَسُولًا مِنْهُمْ يَتْلُوا عَلَيْهِمْ آياتِهِ وَ يُزَكِّيهِمْ وَ يُعَلِّمُهُمُ الْكِتابَ وَ الْحِكْمَةَ یعنی اینکه پیامبر(ص) فقط برای هدایت بیسوادها برانگیخته شده اند. در واقع صاحب المیزان اشکال را متوجه نشده و جوابی داده اند که باز همان اشکال تکرار میشود!!!!!!!!!
3⃣اگر ما باشیم و فقط همین آیه و حتی آیه "ام القری" هم در سوره شوری نباشد و حدیثی هم در شرح معنی "امی" بودن پیامبر(ص) وجود نداشته باشد باز به ضرورت عقلی حق نخواهیم داشت "امی" را بی سواد و قادر نبودن به خواندن و نوشتن معنا کنیم ولو قبل از بعثت، زیرا لازم می آید کسانی که قادر به خواندن و نوشتن هستند افضل از رسول خدا(صلی الله علیه وآله) باشند.
◀چنانچه علامه مجلسی در حق الیقین درباره رسول خدا(صلی الله علیه وآله) قبل از بعثت شان می نویسد "اگر عمل به شريعت پيغمبر ديگر نمايد رعيت او خواهد بود و بايد كه آن پيغمبر افضل از او باشد و اين خلاف ضروريات دين است" و نیز می نویسند: "در احاديث بسيار وارد شده است كه هيچ زمان دنيا خالى از حجت خدا نميباشد اگر حضرت رسول در ابتدای تكليف پيغمبر نبود بايست يا وصى عيسى يا وصى ابراهيم را تتبع نمايد و به او ايمان بياورد و تابع او گردد پس بايست اين معنى را اكثر اهل مكه بدانند و نقل كنند قطع نظر از آنكه لازم می آيد كه آن حضرت مرتبه اش پستتر از آن وصى باشد و افضليت آن حضرت بر ساير خلق ضرورى دين اسلام است. ◀پس گوئيم كه پيغمبرى آن جناب هميشه بود پيوسته به وحى و الهام الهى بشريعت خود عمل مي نمود و بعد از چهل سال رسول شد و مأمور گرديد كه مردم را بسوى خدا دعوت نمايد".
????پس برخلاف نظر صاحب المیزان قطعا مراد از "امی" بیسوادی و قادر نبودن به خواندن و نوشتن نخواهد بود و بی سوادی پیامبر صل الله علیه و آله -ولو قبل از بعثت- به ضرورت عقلی باطل است
علامه طباطبایی چنان که از شواهد و قرائن پیداست به نوعی در تفسیر المیزان دست به تفسیر به رای زده است حال نظر معصومین در مورد تفسیر قران ????????
نهى و منع شدید اهل بیت علیهم السلام از تفسير به رای(با رای و نظر خود)
از مرحوم عیاشی از امام صادق (علیهالسلام) چنين نقل شده است كه فرموده اند: هركس به رأي خود (بدون در نظر گرفتن حكم معصوم ) ميان دو نفر قضاوت كند كافر شده است، و کسي كه آيه اي از قرآن را به رأي خود تفسير كند، كافراست